Komandosi na Tajlandu likvidirali su u nedjelju ujutro vojnika koji je u svom krvavom pohodu ubio 26 osoba, a najmanje 52 ranio, potvrdio je tajlandski ministar policije Prayuth Chan-ocha nakon višesatne potrage za napadačem po ispražnjenom šoping centru u gradu Nakhon Ratchasimi.

Motiv njegovog napada bio je inat zbog sklopljenog dogovora oko zemlje u kojemu se on osjetio prevarenim, izjavio je Prayuth, koji je otputovao u grad Nakhon Ratchasima na sjeveroistoku zemlje kako bi posjetio ranjene.

Vojnika su ubile vojne snage nakon cjelonoćne opsade shopping centra Terminal 21 u tom  gradu oko 250 km udaljenom od glavnog grada Bangkoka.

Policija je napadača identificirala kao 32-godišnjeg Jakrapantha Thommu. On je radio u vojnoj bazi blizu grada, a prije napada na svom Facebooku je objavio kako kreće u osvetu, no nije naveo razlog.

Vojnik je počeo s krvavim pohodom u subotu ujutro u kući, da bi se potom prebacio u vojni kamp te zatim u spomenuti centar.

Policija je tokom dramatične akcije ispratila stotine ljudi na sigurno iz centra, u kojemu je bilo puno kupaca zahvaljujući produženom vikendu uoči praznika.

Tajland vojnik pucnjava 0

U samom centru tijekom noći čule su se eksplozije i razmjena vatre.

Nakhon Ratchasima jedan je od najvećih gradova sjeveroistočnog Tajlanda, zemlje koja ima 69.000.000 stanovnika.

Tajland vojnik pucnjava 0