Takozvana iscjeliteljka kuranom Nizama al Raisa zapala je u novi problem, jer su joj istražioci oduzeli oko 1,1 milion maraka, koliko su pronašli nakon što je prijavljeno da je njena kuća u brčanskom mjestu Cerik opljačkana, doznaju "Nezavisne novine".

Time je ova svojevrsna sapunica dobila još jednu epizodu, a pred policijom i tužilaštvom je, po svemu sudeći, novi izazov - utvrditi otkud joj toliki novac*

- Kao što ste u petak i objavili, prvo je prijavljeno da joj je ukradeno više od dva miliona maraka. Međutim, u kući je nađeno nešto više od 1,1 milion KM. Taj novac će najvjerovatnije biti predmet provjera, objašnjava izvor spomenutog lista.

Isti sagovornik dodaje da se kuća, za koju je prijavljeno da je opljačkana, nalazi na području Brčkog, ali da je prebivalište Nizame al Raise u Tuzlanskom kantonu.

"Moguće je da će krak istrage voditi u TK, odnosno da će posla biti i za policiju i tužilaštvo u tom kantonu", ističe.

Da li je uz pomoć svojih navodnih natprirodnih moći uspjela da dozna ko ju je opljačkao i hoće li joj biti vraćene oduzete pare, u petak nismo uspjeli doznati od ove samozvane kraljice alternativne medicine, jer smo je na dva mobilna telefona bezuspješno zvali.

U kom pravcu teče istraga, upitali smo Tužilaštvo Brčko distrikta, odakle su potvrdili naše informacije u vezi sa zapljenom novca, s tim što cifru nisu naveli.

"Pod nadzorom Tužilaštva izvršen je uviđaj, tokom kojeg je pronađena određena količina gotovog novca, a koja je odlukom Suda na prijedlog Tužilaštva privremeno oduzeta", izjavio je Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko distrikta, kako ga citira list.

Ostaje, međutim, nejasno da li kontroverzna Nizama al Raisa ima dokaz o porijeklu novca.

"Provjeravamo sve činjenice i okolnosti koje su relevantne za izvršavanje nadležnosti ovog tužilaštva u vezi sa samom prijavom i dosad prikupljenim dokazima, nastavljajući u tom pravcu saradnju s Policijom Brčko distrikta i drugim policijskim agencijama u BiH", naveli su iz brčanskog tužilaštva.

Krađu u Nizaminoj kući je, kako je ranije objavljeno, prije nekoliko dana prijavila njena kćerka.

Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te uviđajem utvrdili da u odnosu na dva miliona maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM. Ostatak je pronađen u kući.

Na Internetu postoji tvrdnja da je Nizama "magični ljekar", te da uspješno liječi šećernu bolest, bolesti srca, koštana i nervna oboljenja, bubrege, jetru... Priskače u pomoć i kod alkoholizma i odvikavanja od droge, a koju diplomu ima - nije navedeno.

POVEZANO
Nizama al Raisa policijaU kući NIZAME "iscjeliteljke Kuranom" pronašli 1,1 milion KM