Otvaranje Galerije "Renesansa" zakazano je za 09.12.2018. godine u 18 sati u Čapljini, a predviđena je postavka ciklusa dvaju autora. U pitanju su Bipka Sesar i Vlatko Bošković.

Vlatko Bošković je konceptualni umjetnik, aranžer i slikar. Uveliko prepoznatljiv još od 2003. godine, živio je i radio u Makarskoj - vodio je i hrvatsko društvo Likovnjaka. Napomenuti je da radi kombiniranom tehnikom, uvažen u blistavosti aranžiranja, te bogatstva slobode kreiranja, u širokom spektru stvaralačko-umjetničkih formi. Predstavio se u više svojih samostalnih, a i zajedničkih izložbi - izlagao je svoje radove u eminentnim halerijama širom BiH i Starog kontinenta. Svoje znanje pokazuje njegujući duh prijateljstva, zajedništva i plemenitosti...

Bibka Sesar je slikarica s vrhunskim čistim potezom kista po platnu. Žena, i majka i umjetnica stiliziranog prikaza, progovara isijavanjem svjetlosti u svojim radovima, u mističnosti odabira tema. Njena platna odišu hercegovačkom smokvom, šipcima, i razigranošću "ždrebice" Neretve.

Vlatko Bošković umjetnik Mostar

Ona se u novom projektu s konceptualnim umjetnikom Boškovićem upušta u novi ciklus radova kojem je motiv Suton na Neretvi.

Sve detalje otvaranja galerije organizatori još drže u tajnosti, a u danima nakon otvaranja najavljuje se i zanimljiv program s različitim događanjima...

Više fotografija i informacija možete naći na OVOM LINKU

(Doznajemo.com/Reporterm356)