Andrew Taylor iz Australije godinu dana nije jeo ništa osim krompira. Napravio je to, kaže, da se riješi svoje ovisnosti o hrani. Od početka ove godine do danas skinuo je više od 50 kilograma i osjeća se, tvrdi, bolje nego ikad.

Osim viška kilograma riješio se depresije, i bolova od starih povreda, a i bolje spava.

Snizio mu se holesterol i krvni pritisak.

Andrew Taylor 1

Svakim odlaskom kod doktora krvna slika mu je sve bolja iako su ga doktor, ali i svi ostali odgovarali od ove ekstremne dijete.

- Imati 151 kilogram je prilično ekstremno. Biti pretio, bolestan i depresivan, to je ekstremna situacija. Teška vremena trebaju teška rješenja - izjavio je za News.com.au, pišu 24sata.

Andrew je po cijele dane jeo 'smeće'. Pio je gazirane sokove, jeo prženu hranu, sladolede, kolače i puno pizze.

- Shvatio sam da sam ovisnik o hrani i počeo razmišljati kako alkoholičari prestaju piti, narkomani se prestanu drogirati. Od hrane ne možeš odustati, ali htio sam se približiti tome što sam više mogao pa sam razmišljao postoji li određena namirnica koju bih jedinu mogao jesti i sjetio sam se krompira - objasnio je.

Kaže da krompiri sadrže sve što čovjeku treba.

- Istina, puni su ugljikohidrata, ali imaju i dovoljno proteina, masti, vlakana, vitamina C i željeza - izjavio je Taylor koji dnevno pojede tri do četiri kilograma krompira.

Na Novu godinu Andrew planira organizovati zabavu na kojem bi nakon godinu dana trebao pojesti svoj prvi obrok koji nije od krompira, ali misli da će u njegovoj kuhinji ova namirnica i dalje biti najzastupljenija.

- Krompiri su bili dobri prema meni ove godine i planiram ih nastaviti jesti. Puno sam sretniji i pozitivniji. Imam više energije i kreativniji sam - zaključio je.

Andrew Taylor 1