Mnogima je poznato kako je jedan od najvećih zvijezda u regiji već skoro 20 godina u sretnom braku sa suprugom Aleksandrom s kojom ima dvije kćerke, Unu i Laru. Ali, manje je poznato da je Zdravko Čolić jedan od svojih hitova posvetio posebnoj ženi...

Ljubavni život, kako su ga nazivali, najvećeg zavodnika na Balkanu prije braka bio je buran. Kruže priče o tome kako su se žene Zdravku Čoliću doslovno bacale pod noge, provaljivale mu u hotelske sobe.

POVEZANO
Zdravko Čolić Dino MerlinZDRAVKO ČOLIĆ OTIŠAO KOD DINE MERLINA U KUĆU: Evo šta se onda desilo...

Čola je rijetko govorio o svojoj vezi s glumicom Jasnom Ornelom Bery koju publika pamti kao zvijezdu filmova "Na putu", "Grbavica", "Nafaka", "U zemlji krvi i meda" koji je režirala Angelina Jolie. Ona je pak često znala pričati o njihovom odnosu.

Čolić Zdravko palac

Foto: Jasna je rođena 1954. u Zenici. Još 1980-ih godina se udala za poznatog baletskog umetnika i koreografa Tončija Marinića, s kojim ima sina Vuka, koji je danas poznati glumac. Sarajevom je kružila priča da su sve djevojke bile zaljubljene u njega, čak su mu i cvijeće slale, ali je njegovo srce uspjela da osvoji glumica. Marinić je preminuo 2012. godine.

Kada je riječ o Čoli, kao mladi 1971. godine izlazili su skupa po Sarajevu. Za vrijeme rata raspitivali su se o jedno drugom.

Nakon rata vidjeli su se prvi put u Beogradu kad je glumica predstavljala svoj film kada je to, po riječima glumice, bio dirljiv susret. Čola je upravo njoj posvetio pjesmu "Noć mi te duguje", koju je sam napisao.

POVEZANO
Zdravko Čolić Dino MerlinZDRAVKO ČOLIĆ OTIŠAO KOD DINE MERLINA U KUĆU: Evo šta se onda desilo...

- Nemogu reći da smo se mi zabavljali ili bili u vezi. To je poseban odnos, koji i danas traje. To je i dalje ljubav koju ne možete pomilovati i držati za ruku. Zdravko će ostati uvijek svačiji i ničiji, izjavila je svojedobno glumica koja i dalje gaji snažne emocije prema popularnom pjevaču, pisao je Alo.rs.

POVEZANO
Zdravko Čolić profilProslavila svoj 18. rođendan: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KĆERKA ZDRAVKA ČOLIĆA