Najpopularniji automobil na Starom kontinentu opet je tema svih automobilističkih medija ovih dana. Internetom su se poput šumskog požara proširile "špijunske" fotografije na kojima vidimo novog Golfa golog golcatog, bez i jednog komadića maske ili kamuflaže.

Razlog takvog ogoljavanja najpopularnijeg gradskog kompakta je snimanje za službene potrebe Volkswagena. Nagađa se da su objavljene fotografije snimljene prije još otprilike mjesec dana kada se jedna od njih pojavila na društvenim mrežama.

VW logo maska

Tada je očito niko nije zapazio jer je sve do prije nekoliko dana bila anonimna fotografija koja je kružila isključivo među entuzijastima i pobornicima marke iz Wolfsburga. Volkswagen je originalno zamislio predstaviti novog Golfa na domaćem salonu automobila u Frankfurtu, ali je lansiranje tom prilikom odgođeno za oko mjesec dana.

Prvo je trebao biti prikazan u Frankfurtu u septembru, ali je zbog tehničkih poteškoća proizvodnja odgođena za otprilike mjesec dana.

POVEZANO
Golf dvojka iz Italije oglas 1KAO NOV, OČUVAN K`O DA JE IZ FABRIKE: Prodaje se Golf "dvojka" GTI G60 koji je prešao samo 52.072 km

Tako bi novog Golfa osme generacije službeno trebali vidjeti u oktobru ove godine.

Prva serija Golfova bi trebala napustiti proizvodnu liniju u Wolfsburgu već idućeg mjeseca...

VW logo maska

Dizajn novog Golfa više-manje prati ono što smo već imali prilike vijdeti ispod kamuflaže. Poput velike većine Volkswagenovih modela, niti ovdje nije riječ o revoluciji u dizajnu, već više manje o evoluciji. Ako vam se sviđaju šesta i sedma generacija Golfa, malo je toga što bi vas moglo odvratiti od osme generacije ovog kompakta.

- Dizajnerski element koji nam slabo sjeda, kao i na nekim drugim modelima iz Volkswagena jest zadnja maska automobila. Tačnije njen donji dio koji sadrži lažne otvore za auspuh. Nije puno, ali je dizajnersko rješenje preuzeto od nekih drugih automobila iz VAG grupacije, piše Vozim.hr.

POVEZANO
Škoda restauracija Rogatica 0Bosanac je napravio da bude ko nova: SJEĆATE LI SE ŠKODE 120L, auta kojeg su nekad mnogi vozili?