Bh. javnost zgrožena je zbog snimka saobraćajne nesreće koja se prije dva dana dogodila na putu između Mostara i Jablanice kod Mosta Begića i Begovića, u kojoj je prilikom sudara sa autobusom poginula jedna osoba.

Razlog negodovanja velikog broja ljudi je video snimak koji je objavio vozač na Facebooku, a koji je vozio iza automobila stradalog muškarca i sve to snimao, usput komentirajući kao da se radi o fudbalskoj utakmici.

POVEZANO
Milenko Pudar nesrećaOvo je ČOVJEK koji je jučer poginuo u autu, a Tešnjak se smijao njegovoj smrti. Evo kakav je bio...

Masovnom upotrebom tzv. pametnih telefona i dostupnošću Interneta, nerijetko smo u prilici da vidimo fotografije i video snimke stravičnih nesreća, a dešavale su se i situacije da porodice o tome šta se dogodilo njihovim najmilijima doznaju upravo sa društvenih mreža i internet portala.

Njemačka policija je "pronašla" rješenje za neželjene snimatelje, te ih odlučila suočiti s epilogom stravične nesreće na autoputu A2, između Rotha i križanja za Nürnberg-Süd, gdje je u saobraćajnoj nesreći poginuo vozač kamiona. "Snimatelji" su, između ostalog, morali platiti i kaznu od 128,50 eura.

POVEZANO
LiveLeak nesreća Rusija jan 2018aTROJE MRTVIH U "FORDU": Vozač, njegova 26-godišnja supruga i njihov 4-godišnji sinčić! (VIDEO)

Na snimku se vidi policajac koji zaustavlja vozače koji su snimali saobraćajnu nesreću, izvodi ih iz njihovih vozila, te odvodi do kamiona u kojem je stradali vozač.

- Izađi, želim ti pokazati nešto. Želiš vidjeti mrtvog čovjeka? Slikati? Dođi! - poručio je policajac i do tijela stradalog odveo vozača iz Češke.

Međutim, vozač nije želio vidjeti tijelo.

- Ne želiš da ga vidiš? Zašto onda fotografišeš? Ako želiš, možeš mu reći: "Zdravo". Želiš li? Sada moraš platiti 128.50 eura jer si snimao nesreću. Sram te bilo! Nije dobro to što radiš - uzviknuo je policajac.

Slično se proveo i drugi nesavjesni "snimatelj", a video možete pogledati u nastavku...