15-godišnji dječak Amir Čekrić iz Donje Orahovice kod Gračanice i 14-godišnja djevojčica Šejla Pašić koja je nastanjena sa porodicom u Tuzli u naselju Simin Han, posljednji put su viđeni u ponedjeljak oko 17 sati.

U večernjim satima roditelji dječaka su nestanak prijavili MUP-u Tuzlanskog kantona (TK), dok su isto učinili dan kasnije i roditelji djevojčice. Amir i Šejla su pronađeni jučer zahvaljujući građanima koji su ih prepoznali s fotografija koje su objavili portali te je odmah obavijestili porodicu.

POVEZANO
Amir Čekrić i Šejla Pašić nestaliNESTALI "ROMEO I JULIJA" IZ TUZLE: Amira (15) i Šejle (14) nema. Briga u D. Orahovici i Siminom Hanu

– Jučer smo dobijali informcije među kojima su neke bile i lažne. Amir i Šejla već dva dana nisu uopšte bili na području Tuzlanskog kantona. Autobusom su otišli u Sarajevo, gdje ih je primjetio jedan građanin Sarajeva, koji nas je pozvao i pitao da li su pronađeni, kada sam rekla da nisu, rekao je da ih je vidio ispred marketa u centru grada, tada sam zamolila da ih zadrži i da pozove policiju, što je i učinjeno. Zahvalila bi se svima koji su nam pomogli u pronalasku djece koja su već danas u svojim kućama, za Tuzlanski.ba istakla je majka Mina Čekrić, te dodala da su po pronalasku izgledali umorno, iscrpljeno, bili su gladni:

– Ne znam ni šta su jeli dva dana, jer nisu imali novca. Jutros sin spava, ja sam došla u Mješovitu srednju školu u Gračanici, gdje on pohađa prvi razred, da opravdan izostanke i da zamolim razrednog da ga pusti još koji dan, dok se malo stabilizira – zaključila je majka Mina.

Nestali tinejdžerski par Šejla i Amir 0

(Doznajemo.com/Tuzlanski.ba)