Poruka najpopularnijeg bh. glumca Enisa Bešlagića imala je veliki odjek!

Enisova je poruka bila vrlo jasna i konkretna, on nije štedio riječi napada na one kojima pokrivene žene smetaju, a kojih je u BiH sve više iz dana u dan.

- To mi isto nije jasno. Kao pokrivene žene, pa dobro šta ako je pokrivena? Kakve veze ima što su pokrivene? To je fašizam! Šta tebi smeta što se neko pokrio? Ne smeta meni što se neko otkrio, što pokazuje gu*ove, si*e, ali ovo je kao problem…

POVEZANO
Hidžab marama pokrivena ženaBOSANSKA FOLK PJEVAČICA PROMIJENILA ŽIVOT: Udala se, pokrila i posvetila vjeri!

Pa dobro i baka ti je pokrivena. I nana je pokrivena. I časna sestra je pokrivena. To je nekad pitanje tradicije i oblačenja i kulture, ne mora imati konotaciju vjere. I često nema veze sa vjerom.

Evo sad dođeš kod braće Kineza pa mu kažeš `hajd` ustani sa poda i uzmi kašiku i viljušku jedi fino`. On uzme kašiku i viljušku kad ode negdje, ali u njegovoj tradiciji on jede tako. To je nešto što treba poštovati.

A da kretena ima, ima i vazda ih je bilo i vazda će ih biti. A da su kreteni oni koji su se radikalizirali u politici a ovamo su ušminkani u kravatama i nisu otkriveni. Zbog njih naša djeca plaču. Zbog njih naša djeca nemaju alternativu, ne znaju koju školu da upišu. Zbog njih naši roditelji nemaju penziju. Naši borci, vaši, hrvatski, muslimanski, srpski nemaju adekvatan tretman, nemaju liječenja, nemaju ništa, izjavio je Bešlagić gostujući na N1.

POVEZANO
Amra Silajdžić Sheikh Zayed Grand džamija jan 2018aPOKRILA SE AMRA SILAJDŽIĆ - DŽEKO: Supruga "bh. dijamanta" morala je to učiniti, jer...