Djevojka koja je izbola taksistu u američkom  St. Luisu je porijeklom iz Bosne i Hercegovine!

Kako ističe izvor na koji se poziva "Dnevni avaz", Ajla Zekan (21) je odavno poznata po kriminalu u tom američkom gradu, zbog kojih se bh. zajednica u tom gradu suočava s problemima.

- Ona je imala problema sa zakonom zbog krađe u bolnici. Njeni "prijatelji" koji su bili na parkingu tokom tog incidenta su čekali u automobilu. Nismo imali dokaza da su učestvovali u krađi, tako da smo ih morali pustiti, ali je Ajla uhvaćena na djelu. Njeni tzv. prijatelji su poznati policiji zbog istraga vezanih za ilegalne droge i druge niže kriminalne radnje. Šta god da je Ajla dobila od suda za krađu, očigledno nije bilo dovoljno - izjavio je za spomenuti izvor čovjek koji je jednom prilikom uhvatio Ajlu u krađi.

POVEZANO
Žene BiH kriminal 2019KO SU ŽENE KOJE STOJE IZA nekih od najtežih zločina u Bosni i Hercegovini!

- Njena raja su poznati kriminalci, kako stara, narodna kaže: "S kim si, takav si!" Raja, na dajte djeci da se druže s lokalnim hužerima. Lokalni hužeri su nam djecu i naveli na heroin i zlodjela - navedeno je u jednom od komentara na Facebooku nakon objave da je Ajla Zekan privedena u subotu, tokom saobraćajne kontrole.

Podsjetimo, sumnja se da je nekoliko dana, u utorak, ranije ona počinila zločin nad taksistom i ukrala njegovo vozilo.

Navodno, Zekan je zaustavila taksi u utorak oko 21 sat u blizini bolnice "Mercy South" i tražila da je preveze do ulice Windermire u gradu Imperial. Ona je tokom vožnje izbola vozača Inama Khattaka, koji je, nakon što je izboden, dotrčao do obližnje kuće i tražio pomoć. U međuvremenu, Ajla je ukrala njegovo vozilo i napustila mjesto događaja. Vozač je zadobio povrede glave, stomaka i ruke, ali se oporavlja i dao je izjavu policajcima.

Prošle sedmice Ured šerifa okruga Jefferson je objavio fotografije na kojima se vidi žena za koju vjeruju da je izbola taksistu. Naveli su kako fotografije nadzorne kamere pokazuju ženu u prodavnici u blizini bolnice malo prije nego što je zaustavila taksi.

Ajla Zekan 1