U Sinišinom krvavom piru stradali su i dvadesetogodišnja Jovana Popović, studentkinja prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, inače iz Banatskog Karađorđeva, zatim četrdesetogodišnji Stevan Jojić Joja iz Žitišta (na slici gore), na privremenom radu u Švedskoj, ubio je potom njegovog najboljeg drugara, komšiju i vršnjaka Vladimira Mijatovića, kao i četiri godine mlađeg Vladimira Kosovića iz susjednog Ravnog Topolovca.

Kako brojni mještani Žitišta potvrđuju, Siniša Zlatić, inače zaposlen u porodičnoj firmi “Auto centar Zlatić”, koja se nalazi na samom ulazu u Žitište iz pravca Zrenjanina, gdje je radio zajedno sa bratom, desetak godina je bio u braku sa Dijanom, a trenutno su bili u fazi razvoda i nešto manje od godinu dana nisu živjeli zajedno, piše Informer.

Dijana je silno željela dijete u tom braku, a koliko je bila spremna da se žrtvuje samo da bi istrajala u svojoj želji, govori i činjenica da je zatrudnjela na svoju odgovornost i rizik i rodila sina Nemanju, koji sada ima deset godina.

Stevan Jojić Joja

Zbog zdravstvenih problema i rizične trudnoće, dobila je šećernu bolest i sebi četiri puta dnevno ubrizgavala insulin.

Kako ističu prijatelji i oni koji su je dobro poznavali, riješila je da napusti Sinišu i razvede se, zbog njegove ljubomore i čestih maltretiranja, a grube postupke svog supruga u više navrata prijavljivala je policiji.

Bila je najprije u prijateljskoj, a kasnije i tajnoj ljubavnoj vezi sa takođe ubijenim Stevanom Jojićem Jojom, koji je živio u Švedskoj, gdje mu brat Bojan drži firmu koja se bavi uređenjem enterijera.

– Oni su vezu započeli kada je Dijana otišla od Siniše i vratila se da živi kod svojih roditelja, zajedno sa sinčićem. Najprije su se viđali tajno, a u posljednje vrijeme su počeli zajedno da izlaze, na kafu, kao što je bilo i te noći. Stevan je bio u rodnom Žitištu na odmoru, za nekoliko dana planirao je povratak u Švedsku… Izašli su i sjedili zajedno za šankom u bašti Makijata, ja sam ih služio, bili su raspoloženi i nasmijani – priča jedan od konobara i rođak ubijene Dijane, Milovan Savanović.

Ubica se te noći muvao po selu, a neposredno prije zločinačkog pira jeo je pljeskavicu na jednom od brojnih štandova u centru Žitišta, što je tradicija kada se održava “Pile fest”.

Nekom od svojih drugara, kada su mu spomenuli da mu bivša supruga sjedi u „Makijatu” dobacio je: “Znam, video sam, sve ću da ih pobijem….”

Neki od prisutnih u bašti kafića “Makijato” ističu da su između rafala čuli krike Siniše Zlatića „K****….” a kada je ispalio rafal od skoro pedeset metaka, nastao je opšti haos.

Stevan Jojić Joja

Predsjednik opštine Mitar Vučurević, nije skrivao očaj i bol.

Žitište ovakav zločin ne pamti u svojoj istoriji. Od sutra je u mjestu trodnevna žalost, festival smo naravno prekinuli, a trebala je da bude zabavna i kao uvijek vesela i puna smijeha, fešta…. – kratko je prokomentarisao Vučurević.

Pored petero mrtvih, prema nezvaničnim informacijama, čak 25 osoba je zadobilo uglavnom teške tjelesne povrede, a nekoliko njih je u kritičnom stanju i potpuno je neizvjesno hoće li preživeti.

Među povrijeđenima je i Radovan Dangubić, zatim djevojka iz obližnjeg sela Torak, kojoj je metak prošao kroz lice, preziva se Raša i u kritičnom je stanju, baš kao i studentkinja iz Novog Sada, koja je bila gošća u Žitištu, kod svoje drugarice sa fakulteta Milane Bečejac, koja je zadobila tešku povredu koljena.

Aleksandar Đukić iz Ravnog Topolovca, mladić koji ima jedva dvadeset godina, zadobio je tešku povredu butne kosti, a dvadesetsedmogodišnji Saša Stanarević iz Žitišta, povrijeđen je u kičmu i hitno prebačen u beogradski Klinički centar.

(Doznajemo.com/Telegraf)