Četrdesetjednogodišnjoj Sanji Đonlić iz Travnika, koja je uhapšena zbog sumnje da je jučer u ranim jutarnjim satima u kafiću "Astor" u travničkom naselju Kalibunar, ubila 58-godišnjeg vlasnika tog objekta Husu Tahirovića, određeno je 24-satno zadržavanje.

Ona je, kako nam je potvrđeno iz travničkog Tužilaštva, jučer preliminarno ispitana u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u prisustvu tužioca i branioca, u čijem je prisustvu iznijela svoju odbranu.

Ona sutra treba i zvanično biti predana u nadležnost Tužilaštvu, a nakon što bude ispitana, te budu prikupljeni i drugi dokazi, biti odlučeno dali će za nju biti predložena mjera pritvora.

Kalibunar ubistvo jan 2019 0

Iz Tužilaštva nam je potvrđeno i da je danas, po nalogu tužioca, obavljena obdukcija tijela ubijenog Tahirovića.

Nalaz obdukcije nije još dostavljen Tužilaštvu, ali je nesporno utvrđeno da je oštećeni zadobio povredu u vidu ubodne rane u predjelu lijevog prsišta koja je bila smrtonosna - naveli su iz travničkog Tužilaštva.

POVEZANO
Kalibunar ubistvo jan 2019 4KĆERKA HUSE TAHIROVIĆA: "Ostavila ga je ko psa da iskrvari, a ja sam doživjela da ga takvog nađem"

MOTIVI ovog zločina još se utvrđuju, a prema onome što se moglo čuti od mještana ovog naselja, Tahirović i uhapšena fatalna Đonlić dobro su se pozvali odranije. Stanuju u susjednim zgradama u ovom naselju, a ona je jedno vrijeme i radila kao konobarica u njegovoj kafani.

Nezvanično se moglo čuti i da je te noći u objektu bila neka sjedeljka kojoj je prisustvovalo više ljudi. Međutim, u trenutku kad se dogodilo ubistvo ubijeni i uhapšena Sanja bili su sami u kafiću. Iz nekog razloga su se sukobili, da bi se sve završilo ubistvom.

TRAVNIČKA POLICIJA je o pronalasku tijela u kafani obaviještena jučer u 6.35 sati, a uviđajem je potvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubistvu. Isti dan, osumnjičena Sanja Đonlić, zvana Žuta, je pronađena i privedena zbog sumnje da je počinila ovo krivično djelo.

Istraga je u toku.

Kalibunar ubistvo jan 2019 0

(Doznajemo.com/Faktor.ba)