Hrabri petogodišnji dječak uspio je nazvati oca i policiju kako bi im javio za tragičnu saobraćajnu nesreću koju je preživio, a u kojoj je na licu mjesta poginula njegova mama i smrtno povrijeđena njegova sestrica.

Mališan po imenu Kadyn Depasquale preživio je nesreću koja se dogodila kada su se vraćali sa izleta na jezero Oneida, u državi New York, u nedjelju navečer.

Džip Wrangler kojeg je vozila mama Ellen Caswell skrenuo je sa puta u aveniji  Fairview, udario u elektro stup i prevrtao se po polju, završivši na vozačevoj strani. Sve se događalo manje od kilometra od njihove kuće.

Dječak je uspio da se izvuče iz svog sjedišta i provjeri šta je s njegovom mamom i 10-godišnjom sestrom, koje su obje bile bez svijesti, javlja syracuse.com.

Praktično u potpunom mraku, on je uspio pronaći mamin mobitel i nazvati oca Alexa Depasqualea: “Tata, mama i sestrica su mrtve. Ja sam u grmlju u šumi!”

Njegove riječi su takve da se srce stegne: "Ovo je krv moje mame..."

Depasquale je potom nazvao policiju kako bi se ušlo u trag pozivu.

Kada su Hitna služba i policija stigli na lice mjesta, djevojčica je još davala znake života, ali je sutra preminula u bolnici.

Golf II sudar

(Doznajemo.com/A.N.)