Koncert srpskog pjevača Miroslava Ilića u Sarajevu koji je bio zakazan za 18.02. danas je otkazan, a organizato Faruk Drina je to obrazložio tvrdnjom da je Ilić "prekršio ugovor u kojem je navedeno da se `izvođač obavezuje da neće javno iznositi svoje političke, nacionalne i religiozne stavove`". Problem je, navodno, Ilićevo izvođenje pjesme o Draži Mihailoviću.

Producent i organizator koncerta Faruk Drina izjavio je da je koncert otkazan nakon konsultacije sa nadležnim organima i procjenama bezbjednosne situacije.

"Da mi je neko rekao prije deset dana da je Miroslav pjevao o Draži Mihajloviću, rekao bih mu da laže, možda bi se i debelo posvađao s tom osobom, jer ja Miroslava znam prilično dugo i nikako mi se to ne uklapa. U mom ugovoru sa Miroslavom i svim ostalim izvođačima stoji da ne smije ispoljavati svoje političke, vjerske ili nacionalne stavove, ako ih je ispoljavao, a ja to ne znam, mora me obavijestiti. Nije me obavijestio, nije mi rekao, možda je smetnuo, možda je mislio da to neće isplivati. To su uradili hejteri koji bilo kakvu normalizaciju ovdje ne žele", izjavio je Drina, kako ga citira Source.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Miroslav Ilić mikrofonZBOG PJESME O DRAŽI MIHAILOVIĆU OTKAZAN koncert Miroslava Ilića u Sarajevu?!

"Meni Miroslav kaže 'Drina, ja sam legalista i ja sam to pjevao nakon što je Draža Mihajlović od Višeg suda u Beogradu rehabilitovan. Nisam ja to pjevao zato što ja to volim, nego što su to moji u Mrčajevcima tražili. Moji Mrčajevci žive s kraljem Petrom i Dražom Mihajlovićem i u Titovo vrijeme, a ne sada, prema tome, ti da odeš živjeti u Mrčajevce i ti bi tu pjesmu pjevao'. Dao mi je šaljiv način kako ta sredina to gleda. Ja to ne opravdavam, zbog toga sam i otkazao koncert, jer da sam nastavio, možda bi došao u gori problem, možda bi bili i nacionalni sukobi, možda bi neko sa Pala došao da napadne, možda bi ovi iz Sarajeva branili i iz fine namjere da se pokaže da je Sarajevo veliki grad koji nema predrasude ni prema čemu bio bi problem", nastavlja Faruk.

Ovaj menadžer se bavi estradom od 1982. godine i tvrdi da od tada do danas nikada nije otkazao koncert, niti je bilo sličnih situacija.

"Zatečen sam i ne bih ga održao nema tih para. Ja sam već u minusu jer sam uložio u kampanju, ali finansijski minus je lakše podnijeti nego blamažu i prezir. Da sam znao ne bih se upustio u to, a sada kada znam otkazao sam", zaključio je Faruk Drina za Source.

Ilić je, prije odluke o otkazivanju koncerta, rekao da se ne plaši da pjeva u Sarajevu.

- Ne vidim potrebu da se otkazuje koncert, smatram da je to glupost. To šta je bilo pre bilo je, bitno je šta je ono danas. Mene uopšte ne interesuje to što se digla tolika buka oko koncerta. Ne želim da se uopšte mešam u to što pojedinci žele da otkažu koncert. Ne plašim se da odem tamo i da pevam, a na nadležnim organima je da, ako dođe do koncerta, maksimalno obezbede da sve prođe bez bilo kakvih problema.