Stefan Kocić (20) iz Niške Banje poginuo je danas u ulici Srpskih junaka na ulazu u ovo turističko mjesto, kada ga je "BMW-om" udario Dejan M. (27) iz Brzog Broda. Mladić je stradao dok je pomagao jednom čovjeku kojeg nije ni poznavao, da promijeni gumu na svojoj "zastavi 101".

Ustanovljeno je da je Dejan vozio pijan, te da nije imao ni vozačku dozvolu za "BMW" koji nije bio ni registrovan. On je odmah nakon nesreće uhapšen zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Strašna nesreća dogodila se oko 3.45 sati kada se Stefan sa drugom vraćao kući sa obližnje benzinske pumpe gdje je kupio sok. Njegova majka Biljana tvrdi da je ne čudi što je Stefan zastao da pomogne nepoznatom čovjeku, jer je svakome htio da se nađe u nevolji.

Niška Banja nesreća 08/08/19a

Fotografija sa mjesta nesreće (Foto: Telegraf)

- Moj Stefan je bio dobro dete, radio je u jednoj pekari, najpre kao ispomoć, nije uzimao ni dinar, a kada je naučio zanat, bez njega nisu mogli. Radio je noću, pa bi imao običaj da kad dođe s posla pred zoru, izađe. Mnogo je radio, pa je govorio: "Ne mogu samo da spavam i da idem na posao". Tako je bilo i sinoć, došao je kući, a onda otišao da kupi sok. Nisam ni slutila da ga poslednji put vidim, otišla sam na posao da bi ubrzo došao moj suprug u pratnji policije i Hitne pomoći i saopštio mi najcrnju vest – ožalošćena je majka.

Dodaje da osim Stefana ima još dvoje djece, ali da je sa poginulim sinom imala poseban odnos.

- Nosim slike cele porodice, ali Dejanove uvek dve... on je baš bio majkin sin. Poveravao mi se, pričao mi je o svojim planovima. Želeo je da ode u inostranstvo, ja sam bila protiv, govorila sam mu da ima još vremena, da je mlad... Sad ne mogu da se nakajem što ga nisam pustila da ode. Nedavno mi je kazao da skuplja novac da upiše vožnju, eto nije stigao da sedne u auto, a stradao je u saobraćajnoj nesreći – kroz suze će Biljana.

Niška Banja nesreća 08/08/19a

Kako se doznaje, jedini svjedok nesreće je za sada je Stefanov drug dok se čovjek kojem je stradali mladić pomagao da promijeni gumu, udaljio prije dolaska policije. Ono što je nesumnjivo utvrđeno je da je vozač "BMW" u trenutku nezgode u krvi imao 2.2 promila alkohola.

- On je nakon zbrinjavanja u Kliničkom centru zbog lakših povreda glave, uhapšen. Ustanovljeno je prekršio niz saobraćajnih propisa, jer osim što je bio pijan, nije imao vozačku dozvolu za "BMW" kojem je registracija istekla još pre godinu dana. Utvrđuje se i gde je bio neposredno pre nesreće jer on menja iskaz, tvrdi da je bio kod kuma, pa u nekoj kafani, u svakom slučaju jasno je da se vraćao iz provoda kada je izazvao nesreću – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija je obavila uviđaj na mjestu nesreće, a krivično gonjenje je preuzelo Više javno tužilaštvo, s obzirom na to da je vozač bio u alkoholisanom stanju što povlači i najstrožu kaznu propisanu za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.