MUP Kantona Sarajevo (KS) je identificiralo osobu koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti", potvrđeno je danas iz policije.

Radi se o mlađem maloljetniku, rođenom 2005. godine, zbog čega, u interesu zaštite maloljetnika i istrage, nisu u mogućnosti davati više informacija.

POVEZANO
Čičak posmrtnicaSDP Sarajevo i Jevrejska opština osudili vandalski čin crtanja nacističkog simbola na umrlicu Čička

- Koristimo priliku da se zahvalimo na saradnji medijima i građanima, kojima policija Kantona Sarajevo uvijek stoji na raspolaganju i čini sve napore da adekvatno odgovori na sve sigurnosne rizike i izazove sa kojima se susreće, a koji su iz nadležnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Stari Grad - Prve policijske uprave, potražuju NN lice zbog izvršenja krivičnog djela iz člana 163. stav 2. KZ F BiH (izazivanje narodnosne, rasne I vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti), počinjenog dana 30.03.2021. godine oko 13.20 sati u ul. Hamdije Kreševljakovića, područje općine Stari Grad Sarajevo, naveli su ranije danas iz MUP-a Kantona Sarajevo (KS).

Poručili su da mole građane da, ukoliko posjeduju informacije o identitetu, kretanju ili prebivalištu traženog lica, o tome obavijeste PS Stari Grad Sarajevo na jedan od sljedećih brojeva telefona: 033 283 100, 033 532 000, 033 283 116, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122, odnosno najbližu policijsku stanicu.

Osumnjičeni se traži nakon vandalskog čina na osmrtnici legendarnog Želimira Altarca Čička.

Više policijskih fotografija i videosnimak pogledajte na linku OVDJE.

Osumnjičeni Čičkova smrtovnica 1

Osumnjičeni Čičkova smrtovnica 1