Nakon pljačke "Amko komerca" u mjestu Svrake, u sarajevskoj općina Vogošća, a u razmjeni vatre s policijom jutros oko 1.10 sati ubijen je jedan od pljačkaša, Nedim Delić (25), ranjen Samir Dževlan (25), a uhapšeni su Anel Botić (29) i Jasmin Bešo (22).

Svi su odranije poznati policiji po izvršenju krivičnih djela.

Ubijeni Nedim Delić je, između ostalog, priveden u aprilu 2011. godine zbog pokušaja ubistva Amora Zajke 24.10.2010. godine.

Naime, Delić je zabio Zajki nož u predjelu vrata nanijevši mu povrede opasne po život. Zbog ovog djela je bio osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora, piše Avaz.

***

Podsjetimo i na ono šta se dogodilo:

Naime, sinoć su četiri osobe pokušale opljačkati Amko komerc u sarajevskom naselju Vogošća, no policija ih je uočila, pa su počeli bježati u automobilu VW Pasat. Stigavši do Ilidže, razbojnici su prvo pucali na policiju, da bi policija potom uzvratila vatru. U razmjeni vatre ubijen je Nedim Delić (25), a tri osobe, od kojih je jedna ranjena, su lišene slobode.

Sve se dogodilo u blizini kružnog toka kada je policija intervenisala nakon dojave da je u toku teška krađa. Naime, grupa lopova je, nakon što ih je policija sustigla, izašla iz automobila i pokušala se sakriti na prostoru skladišta Elektrodistribucije na Ilidži.

- Policija na licu mjesta obavlja uviđaj kojim rukovodi dežurna kantonalna tužiteljica. Po okončanju uviđaja bit će poznato više informacija - kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je za medije potvrdio predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Irfan Nefić, policija je intervenisala nakon dojave da je u toku teška krađa na području općine Vogošća. Policija je uočila lopove koji su prethodno opljačkali Amko komerc, a oni su se nakon policijskog upozorenja dali u bijeg.

Policija ih je sustigla na području općine Ilidža, te su oni prve hice ispalili na policijsku patrolu koja ih je gonila. Delić je tom prilikom ubijen, dok je ranjen još jedan od trojice osumnjičenih kradljivaca, koji je prevezen u bolnicu.

"Tokom hvatanja izvršilaca došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Jednu osobu je upucao policajac, a tri osobe su uhapšene. Na mjesto nesreće je izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ljekar je konstatovao smrt pogođene osobe. Zbog sumnje da su počinili djela teške krađe, organiziranog kriminala i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, uhapšeni su B. A. (1987.) i B. J. (1994.) obojica iz Sarajeva, dok je u bjekstvu bio Dž. S. (1991.), također iz Sarajeva, koji je u jutarnjim satima pronađen i uhapšen s povredama u predjelu lijeve noge, nanesene vatrenim oružjem", navedeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

(Doznajemo.com)