Jutros je nešto iza pola 10 u sarajevskom naselju Ciglane, preciznije na Merhemića trgu, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Motiv za nesvakidašnji sukob na parkingu je razvod braka!? Naime, žena koja je pucala u svog supruga jutros na parkingu na Ciglanama je Ajla Sadiković. Ona i njen suprug Denis već duže vrijeme imali su poremećene bračne odnose, zbog čega su pokrenuli brakorazvodnu parnicu

Supružnici su se jutros žestoko posvađali, nakon čega je muškarac fizički napao ženu, odnosno pretukao ju je.

Ajla i Denis Sadiković

Ajla i Denis Sadiković

U borbi je žena iz tašne uspjela izvaditi pištolj, iz kojeg je ispalila najmanje jedan hitac. Navodno je u pitanju popularni "tetejac", pištolj M-57 kalibra 7,62 TT(Tula-Tokarev). Muškarac je zatečen u svjesnom i komunikativnom stanju nakon napada.

Ajla i Denis Sadiković

Okršaj se desio pred mnoštvom svjedoka, a policija je odmah alarmirana. Prva patrola koja je pristigla na lice mjesta za manje od pet minuta lišila je  slobode osumnjičenu. Nakon što je ispaljen hitac, žena je bacila pištolj pored Renaulta, javlja "Dnevni avaz".

Ajla i Denis Sadiković

Navodno, ženska osoba koja je ranila muškarca na Ciglanama razoružana je zahvaljujući reakciji sarajevskog policajca koji je bio na mjestu pucnjave u civilnoj odjeći.

Policajac Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo se zadesio u ulici Merhemića trg u naselju Ciglane u vrijeme incidenta. Kako piše Klix, dugogodišnji policijski službenik, rukovodilac smjene u Policijskoj stanici Stari Grad Sarajevo, djelovao je u skladu sa zakonom, budući da se i izvan radnog vremena ponašao na način koji odgovara interesu i ugledu policijskog organa.

POVEZANO
Nihad Zolj i Abdulah SkakaSARAJEVO: Skaka nagradio hrabrog policajca Nihada Zolja, koji je razoružao Ajlu Sadiković!

(Doznajemo.com/Foto: Faktor/Social)