Ovih dana u Posušju (Hercegovina, BiH) se odvijala prekrasna filmska priča sa sretnim krajem. Anđela i Boris pronašli su svoju sestru. Nakon usvojenja gdje su Anđela i Boris završili u familiji Penava, njihova mlada sestra Marija završila je kod drugih ljudi. Familija Penava željela je i nju usvojiti, ali iz nekih razloga to nije bilo moguće.

Nakon susreta gdje su im suze radosnice tekle niz obraze, a ruke nisu prestajale grliti dio svoje duše koji je godinama bio razdvojen, prvo što je rekla Anđela Palac iz Posušja, držeći svoga sinčića Marka u naručju bilo je: "Oboje sam ih čekala nestrpljivo. U godinu dana dobila sam i sina i sestru..."

POVEZANO
Sabina Gradačački glas"Molim sve djevojke koje sumnjaju da su usvojene, da mi se jave. NADAM SE da moje srce ne griješi!"

Nakon 21 godine traženja, Anđela (26) i Boris (27) su pronašli svoju sestru Mariju (24). Susret prepun emocija odigrao se nedavno u Posušju u domu familije Ante i Marije Penava koji su 1998. usvojili tada petogodišnju Anđelu i šestogodišnjeg Borisa.

– Prvo nam na početku nisu ni rekli za Mariju. Usvojili bismo mi i nju, ne bi ih sigurno razdvajali, no rečeno nam je da je Marija dogovorena za drugu familiju. Sada smo otkrili da to nije bila istina, uglas će Ante i Marija.

Svih troje bilo je u Dječjem domu u Zagrebu.

- Cijeli život smo se pitali gdje je, kako je, patili za njom. Tražila sam je, ali nisam imala uspjeha. Do nedavno. Marija je na Facebook stranici "Pokidane veze" objavila svoju priču i napisala kako traži brata i sestru. Njoj se javio Hanas Kovačević, a mene je kontaktirala Marijana Penava. Tada smo se prvi put Marija i ja čule, izjavila je Anđela, za Ero.tel. Ubrzo nakon toga, dogodio se i emotivni susret kojeg je Anđela pokušala opisati. Pale su suze, zagrljaji... sve ono za čim su tolike godine žudili svih troje.

- Bilo je neopisivo napokon je sresti. U istom trenutku i sreća i tuga, navodi Anđela, koja se prije nekoliko godina udala za Gruđanina i žive u Švedskoj.

- Praktično sasvim slučajno smo ja i sin ostali u Hercegovini. Trebali smo ići ubrzo, no tada sam dobila poziv... navodi za spomenuti izvor Anđela, koja ističe kako je Marija završila fakultet, radi i živi u Zagrebu, kako je komunikativna, nasmijana...

- Nije mi žao ni mene i mog brata, jer smo ipak došli u dobru familiju. To su naši mater i ćaća. Ima puno djece koja su predugo u domu. Prva moja sestra koja je prošla gore od nas, jer je usvojena tek nakon sedam godina, a puno je bolja od mene, tvrdi Anđela, ne krijući koliko je ponosna na svoju sestru.

Svih troje biološka majka je ostavila u domu. Anđela je ostavljena s devet mjeseci.

– Jedino što znam o biološkim roditeljima je da je otac u Šibeniku, gdje sam se ja i rodila, a majka je u Italiji. Udana je i ima kćerku.

- Prvi i posljednji put sam se čula s njom prije nekoliko godina. Zvala sam je da mi kaže gdje je Marija, no nije mi ništa htjela reći... S moje strane joj je sve oprošteno, ali ja imam svoju majku i oca. Njoj samo hvala što nas je rodila. Boris i ja nismo mogli dobiti bolje roditelje, navodi Anđela.

POVEZANO
Besim Avdić 1"I ja sam usvojen" KAD SU ZENIČANINU RODITELJI REKLI ISTINU, nije mogao vjerovati

Anti i Mariji u Domu je rečeno da ih je ostavila jer je bila mlada i siromašna, te da se nije mogla brinuti o njima.

- Nikad Anđeli ni Borisu nisam ništa negativno rekla o njoj. Žao mi je samo zbog svega što su djeca prošla, navodi Anđelina majka, koja je presretna što su Anđela i Boris napokon pronašli svoju sestru.

- Ma svi su oduševljeni Marijom, navodi Ante, dodajući kako su je i susjedi došli upoznati.

- Čudo od diteta i sviđa joj se Hercegovina, reče nam ponosno.

- Neki su se čudili kada smo rekli da ćemo usvojiti djecu, no nas nije bilo briga. Mi smo to istinski, srcem željeli i da sam znao, još bi ih usvojio. Ma više ih volimo, nego da smo ih rodili, izgovara Ante riječi koje samo otac može izreći dok pored njega sjedi njegova Anđela.

A da je to bila ljubav na prvi pogled svjedoči i Anđelino sjećanje iz Doma.

- Sjećam se četvrtkom nisam mogla zaspati, jer sam znala da petkom ćaća i mater dolaze. Svaki petak sam virila na prozor i jedva čekala kada ću ugledati "kockicu", odnosno BMW kojeg je ćaća vozio, prisjeća se kroz smijeh Anđela koja je Mariju gotovo odmah počela zvati majkom.

 -Kada smo napokon svi krenuli za Posušje, sjećam se da smo pjevali u autu pjesmu "Sunce moje, to si ti...", prisjeća se Anđela, a Boris je, kada su se već približili uzviknuo: Eno naše kuće!

POVEZANO
Silvia Martínez PintosGLEDALA SLIKE SVOJE MAME NA FACEBOOKU: I onda vidjela nešto što joj je u 1 sekundi okrenulo život!