Mithat Husanović (62), osumnjičen da je počinio dva krivična djela pokušaj likvidacije i ugrožavanje sigurnosti, dobro je poznat banovićkoj javnosti pod nadimkom Mido i bavi se privatnim biznisom, javlja Avaz.

Podsjetimo, on je izrešetao vozilo Fiat u kojem je bila njegova ljubavnica Fahira G. (54) s drugaricom Bahirom M. (52), svi iz Banovića. Pucnjavi je prethodila svađa ljubavnog para, i to nakon što je Mido doznao da je Fahira s drugaricom Bahirom otišla u Puračić na vašar, gdje ih je našao ispod jednog od šatora, a potom su se sve troje uputili ka Živinicama.

– Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12.10.2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede – navodi Admir Arnautović, predstavnik za javnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona, koje je zatražilo pritvor za osumnjičenog.

Zanimljivo je da se Mido nakon incidenta odvezao u Banoviće i koristeći Viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i poručio mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati!?

POVEZANO
Arsen Dedić (46) suđenjeLjut je pucao u svog sina (19) jer se se*sao s maćehom (33)

(Doznajemo.com/Avaz.ba)