Sud u Slavonskom Brodu odredio je danas mjesec dana istražnog zatvora za roditelje djevojčice (2,5) koja je s teškim ozljedama primljena u novogradišku bolnicu.

POVEZANO
Majka privođenje zlostavljano dijete iz KlaićeveUMRLA JE DJEVOJČICA (2,5) Svi napori doktora ostali su bezuspješni, maleno srce nije izdržalo

Kako doznaje 24 sata, policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31.03., zlostavljala svoju kćer udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanje. U okviru istrage policajci su utvrdili da je sirota djevojčica od strane oba roditelja bila fizički često zlostavljana kroz posljednjih pet mjeseci te da su joj nanijeli vidne hematome po tijelu.

Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom, zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici, izjavio je nakon saslušanja sudac istrage Mile Soldo. Objasnio je kako je majci istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati postupak utjecajem na svjedoke.

Zbog toga je istražni zatvor određen i ocu, s time da je njemu određen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, jer je već osuđivan za drugo kazneno djelo.

POVEZANO
Tajana Milanović RobinaŠOKANTNI DETALJI U KAKVOM JE STANJU CURICA (2,5) DOVEZENA U BOLNICU U ZAGREB: Roditelji privedeni!

Potvrdio je i da se majci na teret stavlja pet kaznenih djela, a ocu četiri.

- Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, čija je posljedica da je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece - izjavio je Soldo, dodajući da se u očevom slučaju to odnosi na raniji period prije ozljeđivanja dvogodišnje djevojčice.

Potvrdio je i da su rekli da se ne osjećaju krivim, iako je županijska odvjetnica ranije rekla da su djelomično priznali krivnju.

U ovom slučaju sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od jedanaestog mjeseca 2020. do 31.03.2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Osumnjičeni bračni par prepraćen je u istražni zatvor u Požegi.