Potvrđeno je kako su zbog sinoćnjeg ubistva Mladena Ambrožića (50) u naselju Hrasno u Sarajevu privedene tri osobe.

"Radeći na rasvjetljavanju ubistva A.M. iz Sarajeva, koje se dogodilo 10.10. oko 22.05 sati, u ulici Džamijska, Općina Novo Sarajevo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo su pronašli i uhapsili B.E. (1997), B.A. (1995) i H.A. (1994), svi nastanjeni u Sarajevu, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ubistvo. Nakon završene kriminalističke obrade, isti će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sutra biti predani na nadležnost kantonalnom Tužilaštvu. Sve mjere i radnje dokumentovanja i dokazivanja su poduzete pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog Tužilaštva u Sarajevu", rečeno je na konferenciji za medije.

Ono što je posebno zaprepastilo javnost jeste činjenica da su sva trojica lišenih slobode veoma mladi (19, 21 i 22 godine), ali ih to nije omelo da na izuzetno brutalan način ubiju čovjeka.

Podsjetimo, ovaj pedesetogodišnjak rođen u Rijeci (Hrvatska), a nastanjen u Sarajevu, izgubio je život sinoć, i to dva sata nakon što je pronađen sa teškim povredama.