Taksista iz Kragujevca (Srbija) Branislav Đukić zvani Đuka (66) umro je u srijedu, tačno u 22.11, kod broja 266 u Ulici Dr Jovana Ristića,  nakon što ga je brutalno pretukao sugrađanin Nikola D. (34) koga je prethodno dovezao na željenu adresu!

Osumnjičeni za ubistvo uhapšen je samo nekoliko sati posle događaja koji je šokirao Kragujevčane.

- Po našim dosadašnjim informacijama, osumnjičeni je odbio da plati vožnju i uz svađu sa taksistom počeo da izlazi iz automobila "punto". Na snimku sigurnosne kamere u obližnjoj mjenjačnici vidi se kako je taksista pokušao da zadrži putnika povlačeći ga za jaknu, dok se ovaj otimao. Nikola se potom vratio u automobil i počeo pesnicama da udara Đukića u glavu i tijelo. To je trajalo nekoliko sekundi. Osumnjičeni je zatim izašao iz automobila, Đukić je klonuo i u besvjesnom stanju spalo mu je stopalo noge sa kočnice, zbog čega je "punto" nekontrolisano krenuo nizbrdo i poslije dvadesetak metara se zakucao u rashladnu vitrinu za sladoled ispred trafike na suprotnoj strani ulice, navodi izvor iz istrage.

Navodno, jedan od prolaznika vidio je kako je automobil udario u frižider. Pomislio je da je riječ o saobraćajnoj nezgodi, pa je pozvao saobraćajnu policiju. Međutim, kada su stigli, saobraćajci su na beživotnom tijelu taksiste vidjeli brojne povrede i shvatili da rane nisu posljedica nezgode...

Nikola je prije toga otišao sa lica mjesta, ali se poslije nekog vremena, dok je trajao uviđaj, vratio i čak raspitivao kod policajaca šta se dogodilo.

Prema nezvaničnim informacijama, neko od očevidaca incidenta ga je prepoznao i ukazao policajcima da je to napadač na taksistu, poslije čega je klupko počelo da se odmotava...