Tijelo žene, pronađeno u ponedjeljak u napuštenoj kući u sarajevskom naselju Malta, identificirano je i utvrđeno je da se radi o 37-godišnjoj Senadi Ahmetović iz Sarajeva, javlja Faktor.

Ona je, kako se doznaje iz izvora bliskih istrazi, preminula nedugo nakon što se u kući u Butmirskoj ulici na broju 1, sukobila sa svojim momkom Fadilom Behljuljijem.

Istragom je, naime, utvrđeno da su te večeri u napuštenoj kući boravili Ahmetović, Behljulji i Suad Viteškić (38), koji je priveden na dan pronalaska Senadinog tijela.

U jednom trenutku je došlo do svađe, a zatim i fizičkog sukoba između Ahmetović i Behljuljija, nakon čega je njoj pozlilo. Umjesto da joj pomognu, dvojica muškaraca su pobjegla, ostavivši je samu u napuštenoj kući da umre.

Behljulji je najvjerovatnije pobjegao jer se bojao da će biti uhvaćen, s obzirom na to da je za njim bila raspisana policijska potraga zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne zbog razbojništva.

Tijelo mlađe žene u sarajevskoj kući ležalo je najmanje 7-8 dana

Zbog toga je, navodno, prije nego što je pobjegao, rekao Viteškiću da on pozove Hitnu pomoć, a što je ovaj odbio, uz obrazloženje da "neće da se petlja". Protiv Viteškića, zbog toga što je propustio da reagira, treba biti podnesena krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog djela i nepružanja pomoći.

Behljulji, kojeg je policija pronašla i privela u utorak zbog nasilničkog ponašanja, u srijedu je predan pripadnicima Sudske policije iz Istočnog Sarajeva, da bi bio upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Viteškić je, nakon saslušanja u policiji, pušten na slobodu, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje.

Vještak sudske medicine dr. Hamza Žujo u međuvremenu je obavio obdukciju tijela žene na kojem nisu pronađeni tragovi nasilne smrti.

– U ovom trenutku još nije poznat neposredni uzrok smrti – izjavio je jučer dr. Žujo, dodavši da bi više svjetla na uzrok smrti trebali baciti nalazi toksikoloških i drugih analiza uzetih uzoraka.

Pretpostavlja se da je u svemu bitnu ulogu odigrala i droga, jer su sve troje aktera odranije poznati kao uživaoci opojnih droga, a lokacija gdje je pronađeno tijelo nesretne žene, poznato je kao okupljalište narkomana.