Zoran Albić (24) priznao je da je nasmrt pretukao svoju pastorku trogodišnju L.F. u selu Prahovo kod Negotina (istočna Srbija), javljaju Novosti.

Kako se sumnja, Zoran A. je inscenirao da je djevojčica pala sa terase kuće u selu Prahovo.

Negotin ubistvo djevojčice 27/05/19a

Tijelo trogodišnje djevojčice pronađeno je u ponedjeljak oko 4 sata ispred kuće. Njeno beživotno tijelo dovezli su taksijem u negotinsku Službu hitne pomoći Zdravstvenog centra u ponedjeljak rano ujutru, majka V.F. i očuh Z. A. sa tvrdnjom da je djevojčica pala sa terase. 

Tijelo djevojčice je upućeno na obdukciju u Niš, a majci i očuhu je određeno policijsko zadržavanje.

Kako se sumnja, Zoran je inscenirao da je djevojčica pala sa terase i on je uhapšen. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, u nedjelju uvečer Zoran je izašao u provod s društvom. Kući, gdje je živio s nevjenčanom suprugom Vesnom F. i njenom dvoipogodišnjom djevojčicom L. F., vratio se oko tri sati ujutro.

Kada je ušao, djevojčica se probudila i počela plakati. Zoran je počeo vikati kako ne može podnijeti plač djeteta. Gotovo pomahnitao od ljutnje jer mu je smetao plač, on je dohvatio djevojčicu i pretukao je. Kada je majka vidjela da dijete ne daje znake života, ona je taksijem, zajedno sa Zoranom, odvela kćerkicu u negotinsku Hitnu pomoć - navodi izvor.

Podsjetimo, očuh i majka su u prvoj izjavi policiji naveli da je djevojčica pod nepoznatim okolnostima pala sa terase kuće.

Da je tokom noći na ponedjeljak preminula djevojčica, rođena 2016. godine, potvrdila je i načelnica Zdravstvenog centra Negotin, Aleksandra Paunović. Kako je izjavila, dijete je dovezeno bez vitalnih funkcija u pratnji majke i očuha, koji tvrde da je djevojčica pala sa terase.

Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku. Naložena je i obdukcija, koja je pokazala da uzrok smrti nije pad sa terase. Djevojčica je posljednjih mjesec dana živjela u kući u kojoj se desila tragedija.

Naime, Vesna F. je prije oko mjesec došla s kćerkom iz Bora u Prahovo i počela nevjenčano živjeti sa Zoranom u njegovoj kući.

Negotin ubistvo djevojčice 27/05/19a