Način na koji pišemo slova obično se formira već u djetinjstvu. Stoga nije neobično da stručnjaci pokušavaju povezati način pisanja s karakternim osobinama ljudi.

U grafološkoj analizi rukopisa najviše se gleda brzina kojom pišemo, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i riječi, razmak između njih, zatim veličina, oblik, zaobljenost, nagnutost slova, a poznata grafologinja Kathi McKnight tvrdi kako mali grafološki test možete napraviti i sami - tako da jednostavno napišete slovo X, piše The Sun.

McKnight je inače analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Oprah do Baracka Obame. Većina ljudi navela je kako X pišu prema broju 7 u grafici, najprije povuku kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu liniju. Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.

- To je balansirani način pomicanja olovke. Promislite: pišemo s lijeva na desno, od lijeve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na lijevoj strani i nastavljamo na desno. Kod printanja, započinjemo na vrhu i nastavljamo prema dnu stranice - objašnjava ona.

Pisanje znaka X 0

Ako X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to navodno govori da želite napredovati, ali ste možda zapeli u prošlosti.

Pisanje znaka X 0

Ako počinjete iz donjeg lijevog ugla, a zatim iz desnog, vi se želite odvojiti od prošlosti, ali teško Vam je krenuti naprijed.

Pisanje znaka X 0

Počevši pisanjem iz gornjeg desnog ugla pokazujete da ste "buntovnik bez razloga".

Pisanje znaka X 0

Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da se pokušavate fokusirati na budućnost, ali dio Vas još mami da se vratite u prošlost, kao da vozite čitavo vrijeme gledajući u retrovizor.  

Pisanje znaka X 0

Ispravan je samo prvi dio pisanja koji započinjete od gornjeg desnog prema donjem desnom uglu, ali drugi dio kad iz donjeg lijevog krećete prema gornjem desnom uglu otkriva da ste čovjek koji se ne slaže s postojećim pravilima?

Pisanje znaka X 0

Budući da započinjete iz donjeg lijevog ugla, Vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.

Pisanje znaka X 0

U školi ste moguće učili pisati baš na ovaj način. To indicira da ne želite izbjegavati normu i volite red i mir.

Pisanje znaka X 0

Ako započinjete u gornjem desnom uglu, više volite razmišljati izvan okvira.

POVEZANO
3 kutije TESTTEST SA 3 KUTIJE: Provjerite da li ste inteligentni i pametni da ovo riješite!