Pobjeda Donalda Trumpa na izborima za predsjednika SAD održanim 08.11. najveće je iznenađenje ovakvih izbora još od 1948. godine, kada niti jedna anketa nije predviđala pobjedu Harry S. Trumana. Slično se desilo i sada, kada je Hillary Clinton bila favorit u anketama i većine medija.

Pristalice republikanskog kandidata su zadovoljne, a protivnici se još ne mire sa ishodom izbora i protestuju. A Internetom je počela kružiti neobična lista 4 stvari koje su se desile u dva dana nakon Trumpove pobjede na izborima. Te informacije bi trebale pokazati da su bezrazložna strahovanja po kojima će multimiljarder biti loš i ratoboran predsjednik i uvesti svijet u opasnu krizu.

Dakle, ove su te 4 stvari kojima se «hvale» pristalice Donalda Trumpa:

  1. Rusija i Sirija su zvanično objavile da žele miroljubive odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.
  2. Premijer Izraela objavio je da želi obnoviti narušene odnose između SAD i te države.
  3. The Dow Jones Industrial Average – berzanski indeks o stanju američke industrije drugi dan nakon Trumpovog završio je na najvišem nivou ikad.
  4. Kanada i Meksiko su potvrdile da su spremne sa SAD početi pregovore o promjeni Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA). Podsjetimo, Trumpu je upravo re-pregovaranje NAFTA bilo jedna od centralnih tačaka kampanje, jer tvrdi da su ti sporazumi doveli do ukidanja brojnih radnih mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama i pogoršanju položaja tzv. srednjeg sloja radničke klase.

(Doznajemo.com)