Prije četiri dana Emira Bašić je prijavila nestanak svoje 12-godišnje kćerke. Od tog trenutka sarajevski policajci intenzivno rade na pronalasku maloljetne djevojčice.

Ime i prezime majke koja je prijavila nestanak svoje kćerke u medijima se prvi put pojavilo prije više od tri godine. Razlog je bio isti - nestanak njene, druge, kćerke.

Početkom 2014. godine Emira Bašić je ispričala da je iz porodične kuće u naselju Reljevo pobjegla njena 15-godišnja kćerka koja se zove Zejna Nour. Prema tadašnjim tvrdnjama majke, maloljetna djevojka se u nepoznatom pravcu uputila sa 36-godišnjim muškarcem Almirom Alićem i to nakon porodične svađe.

Nekoliko mjeseci kasnije, ime Emire Bašić se ponovo pojavljuje u medijima. Ovaj put sa sretnim epilogom i informacijom da se njena kćerka Zejna Nour vratila kući. Nju i muškarca Almira Alića je pronašla policija u vozu u Bosanskom Brodu.

Emira Bašić izjava N1 kod Katedrale

Foto: Facebook

"Pretpostavljam da su imali namjeru otići iz BiH. Javili su da mi je kćerka pronađena. Rekla sam im da ja nemam para da dođem po nju, te da imam dvoje maloljetne djece kod kuće, tako da su ih oni deportovali u Sarajevo. Sastali smo se u Policijskoj stanici Novi Grad", izjavila je u osmom mjesecu 2014. Emira Bašić.

Skoro četiri godine kasnije, tačnije 17.11. oko 22 sata u službene prostorije PU Stari Grad Emira Bašić je prijavila da se iz kuće u nepoznatom pravcu udaljila njena malodobna kćerka Enisa. Tvrdi da ju je odveo muškarac koji je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Iz policijskih izvora doznajemo da je raspisana potjernica za osobom inicijala A.K. te intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

POVEZANO
Poruke Enisa Bašić 3OVO SU PORUKE KOJE JE MAMA DOBILA PRIJE NESTANKA ENISE (12): Otkrivaju nevjerovatnu stvar!