Više od hiljadu ljudi u utorak je na platou ispred Kuršumlije džamije u Maglaju (BiH) klanjalo dženazu-namaz 19-godišnjem Esadu Omersoftiću koji se utopio nakon što je u novogodišnjoj noći automobilom sletio u rijeku Bosnu.

Tijelo Esada Omersoftića pronađeno je u nedjelju, nakon 14 dana potrage u naselju Kosova kod Maglaja, a danas je konačno ispraćeno.

Dženazu-namaz Esadu Omersoftiću predvodio je imam Nove gradske "Vali Recep Yazicioglu" džamije u Maglaju Šemsudin ef. Čizmić.

POVEZANO
Esad Omersoftić potraga 06/01/2018UGASILA SE I POSLJEDNJA NADA: Pronađeno tijelo Esada Omersoftića (19), sina poznatog muzičara

- Nema riječi da iskažem tragediju koja je zadesila porodicu Omersoftić. Utjeha je naravno u vjeri. Uzvišeni Allah kaže u Kur'anu da će nas iskušavati, a jedno od najvećih iskušenja je da ćemo gubiti živote i da će gubiti živote naši najmiliji. To je zadesilo našeg Aku, njegovu suprugu, porodicu, rodbinu, prijatelje. Sjetimo se noći u kojoj je rahmetli Esad izgubio život. To je noć u kojoj ima najviše lijepih želja, čestitki, nadanja, to je nova kršćanska godina, a pogledajte tragedije, pogledajte žalosti, pogledajte kako je u toj noći prekinut san rahmetli Esada. Braćo, Gospodar života i smrti. Ovo što se desilo je tajna. Molim Allaha da ovo porodica podnese vjernički i dostojanstveno, kao što to i čini. Molim Allaha da ih nagradi za njihovu bol koja ih je zadesila, a Poslanik nam govori kakva je nagrada koja čeka roditelja koji izgubi svoje dijete - poručio je Šemsudin ef. Čizmić.

Dženaza Esadu Omersoftiću 1

- Braćo nemamo vremena, ne znamo koliko ćemo živjeti. Iz tog razloga na ovom svijetu živimo kao da ćemo vječno živjeti, a za onaj svijet kao da ćemo sutra otići - naveo je Šemsudin ef. Čizmić u svom obraćanju.

Nakon klanjanja dženaze-namaza nepregledna kolona mnogobrojnih članova porodice, prijatelja, poznanika i sugrađana ispratila je Esada Omersoftića do mezara u mezarju Orsopovac gdje je ukopan.

POVEZANO
Esad OmersofticSIN POZNATOG MUZIČARA nestao je u rijeci u noćašnjoj tragediji u Maglaju (FOTO)