Nesavjesni vozač "Golfa 6" sinoć je na cesti kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu ubio dvije mlade djevojke.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Udarene pješakinje Sarajevo 11/10/2016NAKON SINOĆNJE TRAGEDIJE U SARAJEVU: Stradale mlade djevojke, vozač koji ih je udario...

POVEZANO
UKCSIZVOR IZ BOLNICE O SMRTI DRUGE DJEVOJKE KOJU JE UDARIO "GOLF 6": Dovezli su je nama u...

U grupi Pretty Woman Forum na društvenoj Facebook pojavio se status povodom tragične smrti dvije poginule studentice, kao i njihova fotografija. Kako u ovoj grupi tvrde riječ je o Editi M. i Selmi A. Njih dvije su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula u bolnici nakon višesatnih pokušaja i napora medicinskog osoblja da sačuvaju njen život.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a nesreća se dogodila nedaleko od ove obrazovne institucije.

FB STATUS. - Kiša koja pada ne može saprati tugu i bol za ove dvije prelijepe djevojke. Bile su s nama u grupi, naglo otrgnute od mladosti.

Bol, bol, bol i tuga. Rahmet im dusi :(.

Unaprijed vas pozivam ukoliko bude okupljanje za njih, da svi dođemo u što većem broju. One to zaslužuju. Ukoliko ne bude organizovano mi ćemo se okupiti ispred Muzeja. Dosta više bahatosti, bezobrazluka, navodi se u jednom statusu.

Studentice nesreća Sarajevo 10/10/2016

Scrennshot Facebook grupe Pretty Woman Forum

U drugom statusu piše:

- Žrtve oholosti. Žrtve nepravde. Žrtve divljanja. Žrtve nekažnjavanja. Žrtve korumpirane vlasti. Žrtve potkupljenih medija.

Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja, našeg trpljenja i našeg nečinjena. Žrtve našeg ponašanja koje je dozvolilo da loša vlast postane lošija, a da se uzohole već oholi. Žrtve ubistva onog koji se nije bojao posljedica.

UBIO I RODITELJE. A ti, ubico, koji je bez ikakvog prava rastavio duše od tijela, nisi ubio samo njih dvije. Ubio si i njihove roditelje. I braće i sestre. I rodbinu. I prijatelje. Ubio si dio svih nas. Pravda će te stići, a kazna te sigurno neće mimoići.

Drage naše, neka vas Allah uvede u džennet, a neka na ovom svijetu uvede pravdu.

A ti, o dušo smirena,

vrati se Gospodaru svome zadovoljna,

a i On tobom zadovoljan,

pa uđi među robove Moje,

i uđi u Džennet Moj, navodi se u drugom statusu.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)