Prava drama odvijala se preksinoć u mjestu Babići - Orahovica kod Zenice nakon što su dvojica maloljetnika A. Č. i T. Č., obojica iz Zenice, napali Zeničanku Eminu P. (27) i pokušali je ugušiti.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, incident (MUP ZDK) se desio u 20.50 sati, a radi se o krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

Emina je uspjela da vriskom dozove svoje ukućane, nakon čijeg izlaska iz kuće napadači su se dali u bijeg. Prema podacima iz Policijske stanice Nemila PU Zenica, napad se dogodio oko 20.50 sati, a krivično djelo nasilničko ponašanje počinila su pomenuta dvojica maloljetnika. "Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i procesuiranju izvršilaca istog poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I", naveli su iz policije

- Otac je uspio sustići jednog od napadača, koji je policiji rekao ko je bio sa njim. Porodici još nije poznat motiv za napad, ali napadači su priznali policiji da su Eminu pratili izvjesno vrijeme, navode u porodici. Nakon napada Eminu P. je prebačena u Hitnu pomoć, gdje su konstatovane lake povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Napad se desio nedaleko od kuće u kojoj živi Emina, a koja se u kritično vrijeme vraćala kući sa posla. Mladići su je prvo oborili u snijeg, a potom su joj stavili ruke na usta i pokušali je ugušiti. No, hrabra Zeničanka borila se za svoj život, vrištala i dozivala ukućane, koji su je čuli.

Shvativši da prema njima trči otac djevojke koju su napali, mladići su se dali u bijeg. No, otac je uspio stići jednog od napadača, koji je poslije u policiji priznao ko je drugi napadač.

Da su mladići ispitani u policiji, potvrdila je Aldina Alić, predstavnica za javnost MUP-a ZDK, ističući da kod djevojke nisu konstatirane teže povrede.

- Radi se o mladićima koji će uskoro biti punoljetni. Oni su ispitani u policiji, poduzete su sve mjere koje su u našoj nadležnosti – navela je Alić.

NAPRAVILI SAČEKUŠU. Kako piše "Dnevni avaz", mladići su napravili klasičnu sačekušu 27-godišnjakinji. Inspektorima su tokom ispitivanja priznali da su Eminu pratili izvjesno vrijeme

Zeničanka je nakon napada prevezena u Hitnu pomoć, gdje su joj konstatirane lakše povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Doznaje se, također, da su dvojica maloljetnih nasilnika, nakon što su izašli iz policijskih prostorija, napadnutoj djevojci putem Facebooka uputili zahtjev za prijateljstvo.

MOTIV NEPOZNAT. U porodici još ne znaju šta bi mogao biti motiv zbog kojeg su mladići odlučili napasti djevojku, a brojni mještani Babića ostali su u šoku kad su čuli za ovaj nesvakidašnji incident.

- Za mene zakon ništa ne predstavlja. To su za mene bolesni ljudi. Nažalost, pušteni su iz policije, jer su maloljetni, znate kakav je zakon kod nas. No, da sam ih ja uhvatio kao što je njen otac, meni ne bi izašli iz ruku - tvrdi Sedin, rođak napadnute Emine, kako ga citira spomenuti list.