Dvojica braće koji su mladu ženu prisilili da radi kao prosti*utka, čak i kad je bila u visokom stadiju trudnoće, osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne pred sudom u Velikoj Britaniji. 19-godišnji Ilcic Dumitru i 24-godišnji Ioan Dumitru, obijica iz Plumsteada (jugoistočni London) osuđeni su pred Kraljevskim sudom Woolwich, nakon što su na ranijem saslušanju priznali krivicu.

Tokom postupka isplivali su jezivi detalji slučaja. 20-godišnju žrtvu namamili su da dođe iz Rumunije u Ujedinjeno Kraljevstvo, obećavši joj posao u tvrodnici. Osigurali su joj avio kartu, pa je ova 7. aprila prošle godine stigla na aerodrom Luton.

JEZIVI DETALJI SLUČAJA. Dvojica braće su je pokupila i odvela u kuću u Plumsteadu, gdje su već bile još dvije Rumunjke. Uzeli su joj putne dokumente.

Već iste večeri naredili su joj da se spremi i obuče «sek*i odjeću» kako bi se prostitui*ala na ulicama sjevernog Londona. Dali su joj maramice i kondome, a iako im je djevojka rekla da nikad nije radila nešto tako – oni su joj poručili «da će naučiti»!?

Ioan je zaprijetio da će joj «razbiti glavu» ukoliko mu ne donese novca. Tokom jedne od njenih prvih «šihti» na ulici kondom je pukao i ona je ostala trudna.

Ilcic i Ioan Dumitru 1

Foto: Stan u kojem su držali zatočenu djevojku

Ipak, u strahu od nasilja dvojice braće, nastavila je izlaziti na ulice, a bila je prisiljena spavati i sa 10-15 klijenata dnevno. Novac koji bi dobila, ponekad i 1.000 funti dnevno, uzimala bi braća.

Oni su je redovno tukli i nisu je puštali da sama izađe van kuće.

SAKRILA MOBITEL. Kada je ušla u sedmi mjesec trudnoće strahovala je da je beba mrtva, nakon prisilnog pokušaja pobačaja, jer više nije osjećala micanje djeteta u stomaku.

Negdje u to vrijeme jedan klijent pitao ju je da li je u kontaktu sa svojom familijom u Rumuniji i nakon što mu je ova rekla da nije, idući put joj je donio mali mobilni telefon, pomoću kojeg se ona javila svojima.

Nakon toga se klupko počelo raspetljavati i u saradnji nadležnih službi dvije države, došlo je do lišavanja slobode dvojice braće, koji su osuđeni na 15 (Ilcic), odnosno 16 godina robije (Ioan).

POVEZANO
Nasilje nad ženamaCURICA HTJELA DA PRODA SVOJU NEVINOST ZA PARE: Kad se doznalo ko je kupac uslijedio je šok!