Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo doveli su u četvrtak poslijepodne Kenana Kršu i Jasmina Zunđu, koji su lišeni slobode sinoć nakon pronalaska nestale Enise Muhić (12) u zgradu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kome su i predani na dalje postupanje. Djevojčica je "na sigurnom mjestu"...

Dvanestogodišnja djevojčica Enisa Muhić iz Sarajeva koja je nestala prije nekoliko dana, pronađena je sinoć u stanu u ulici Porodice Ribar u sarajevskom naselju Hrasno, a zbog sumnje da su umiješani u ovaj slučaj privedeni su Kršo i Jasmin Zunđa, koji je navodno vlasnik stana u kojem je djevojčica pronađena.

Podsjećamo, djevojčicina majka nam je nakon njenog nestanka izjavila kako ju je supruga Kenana Krše "vrbovala" da se "uda" za njenog supruga, te da sumnja da su upravo oni odveli negdje njeno dijete.

Kršo je, inače, bio dugogodišnji ovisnik o heroinu i drugim opijatima, te osoba s debelim kriminalnim dosijeom. U posljednje vrijeme navodno se "okrenuo vjeri", te je postao poznat kao veliki podržavatelj tzv. Islamske države. 

Zunđa je također poznat organima gonjenja u BiH. Hapšen je i osuđivan zbog poslova s drogom, kao i zbog teških krađa.

POVEZANO
Noć dva policijska autaNAJNOVIJE INFORMACIJE O PRONALASKU CURICE ENISE (12): Vjerovali ili ne, bila je s Kenanom Kršom