Četiri osobe ubijene su rano poslijepodne na području Šibenika i Vodica u Hrvatskoj. Sve ih je, prema neslužbenim informacijama koje objavljuju lokalni mediji, ubio isti čovjek, Branko Koloper. On je kasnije pronađen mrtav pored svog automobila u Vodicama. Počinio je suicid pištoljem.

- Osoba za koju sumnjamo da je počinitelj je pronađen mrtav pokraj svoga auta kojega smo također tražili - izjavio je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić u Dnevniku HRT-a.

Koloper je bivši vlasnik šibenske pekarske kompanije "Matkol" koja je otišla u stečaj još prije tri godine. Stečaj nad Matkolom pokrenut je zbog neprekidne blokade duže od četiri mjeseca i 831.000 kuna duga (preračunato, blizu 110.000 eura).

Koloper pekar

Foto: Ubijeni Tedi Slamić, bio je izvršni direktor "Djela"

Prema također neslužbenim informacijama, ubijeni su Tedi Slamić, sin Jose Slamića, vlasnika trgovačkog lanca Djelo, Radojka Danek, njen suprug te još jedan muškarac.

Koloper pekar

Foto: Danek sa suprugom

Kako piše Šibenik.in, ubijena Radojka Danek gradska je vijećnica HDZ i stečajna upraviteljica kompanije "Matkol" u čijem se sjedištu u Šibeniku dogodilo ubojstvo.

- Njih je Koloper navodno pozvao na sastanak te ubio, a zatim se uputio u Vodice gdje je ubio Tedija Slamića.

Potvrđeno je i da je među ubijenima Toni Šparada, 40-godišnji vlasnik tvrtke Sabirač, koja se bavima sakupljanjem sitnog otpada. Njegova veza s Brankom Koloperom je što se dio Sabirača trebao preseliti u prostorije Matkola.

POVEZANO
Vodice zlocin30/01/21aPOKOLJ U ŠIBENIKU! Četvero mrtvih, prvo u autu izrešetan biznismen, kasnije nađena još 3 tijela FOTO