Gospodin Amir Čupović iz Zenice obratio se našoj redakciji s molbom da objavimo njegovo pismo u vezi problema s kojim se on i još neki građani suočavaju.

Pročitajte o čemu je riječ....

Poštovani, ovo sto pišem je u vezi grijanja u Zenici. Sinoć nisam imao grijanje, koje redovno plaćam. Pa čak imam i preplatu za grijanje. Sinoć zovem ja i pitam šta je sa grijanjem u ul. D. Imsmovica br. 8. Dispečer grijanja kaže doći će da vide. Grijanje nije bilo samo kod mene, nego i kod komšije koji je i on intervenisao i pitao za grijanje. Ovo se dešava vise puta da mi u ulazu nemamo dobro grijanje - zgrada do nas ima bolje grijanje.

A to isto grijanje naplaćuje nam paušal koji je nezakonit. Naplaćuju od nas građana. Gradsko vijeće je donijelo odluku da se ukine plaćanje paušala za one koji su isključeni sa mreže grijanja i oni koji plaćaju, da se ukine. To je usvojilo Gradsko vijeće grada Zenice. Kome se obratimo za slabo grijanje - oni samo skinu ljagu za sebe i prebace na drugog. To uzima građane lopatom za paušal. Isto to grijanje je platilo kaznu za nezakonito naplaćivanje paušala. A do dir. Seada Kaknje se ne može lako doći i ko dođe do njega ista mu priča u vezi grijanja. A grijanje zna tužit i prijetit pljenidbom stvari itd. A to sve ispaštaju sirotinja penzioneri, socijalno ugroženi koji nemaju nikakva primanja ili imaju stalnu novčanu pomoć od 125 KM mjesečno. Ima komšija koji su i danas slabog grijanja koji ne griju. Nadam se da ćete ovo objaviti u vezi grijanja, a imam račun da redovno plaćam grijanje i da imam preplatu i paušal što plaćam. Lijep pozdrav iz hladne Zenice.

POVEZANO
Amir Čupović Crkvice Zenica grijanjeGOSPODIN AMIR ČUPOVIĆ IZ ZENICE (CRKVICE) "Molim vas da objavite ovo, ne znam više kome..."