Sudo Lavić, nekadašnji direktor "Desete osnovne škole Ilidža" u Sarajevu, osuđen je na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s maloljetnom ženskom osobom.

Lavić je dobio i deset godina zabrane obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je iznenađeno što mu Sud, s obzirom na visinu izrečene kazne, nije odredio pritvor.

Podsjetimo, Lavića su 10.06.2015. godine lišili slobode pripadnici Krim-policije Federalne uprave policije po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo zbog sumnje da je u zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog sek*ualnog nagona. Nakon okončanja istrage podignuta je i optužnica.

Navodno su Lavića prijavile njegove kolege koje su primijetile da u specijalne prostorije škole dolazi jedna učenica. Pratili su ga i ubrzo shvatili šta se dešava, s obzirom na to da je samo direktor imao ključeve pomenute prostorije koja je namještena te ima neprozirne zavjese.

Inače, Lavić je poznat i kao Sudo Lav koji je također pokušao graditi i muzičku karijeru te čije se pjesme i danas mogu naći na Internetu.