Zoran Gromović (46) iz Travnika, inače lanjska Pinkova zvijezda, pritvoren je zbog sumnje da je svojim vozilom ubio ljubavnicu Jelenu Tursum (35) iz Novog Sada koja je odavno živjela u BiH.

Povezani sadržaj:

ZLOČIN IZ STRASTI KOD TRAVNIKA: Na zabačenom makadamskom putu pregazio ljubavnicu

– Policiji je u subotu oko 5.30 sati prijavljeno kako je u travničkom prigradskom naselju Gornje Putićevo pronađeno beživotno žensko tijelo. Inspektori su naknadno utvrdili kako je riječ o državljanki Srbije koja je privremeno bila nastanjena u Kaknju. Točne okolnosti se još utvrđuju – naveo je Rusmir Prohan, predstavnik za javnost MUP-a SBŽ. Na mjestu događaja zatečen je i Zoran Gromović koji je ubrzo priveden pod sumnjom da je passatom udario stradalu ženu.

Zoran Gromović

Kako neslužbeno doznajemo iz policije, dan kasnije je pred kantonalnim tužiocem Mehom Bradićem tvrdio kako to nije namjerno učinio, nego se radilo o nesretnom slučaju te da se zbog pijanstva ne sjeća svih pojedinosti. Naloženo je vještačenje vozila i obdukcija tijela koja je pokazala kako je Jelena zadobila višestruke povrede, što tek može ukazivati da je i više puta pregažena. Kako se spominje, oni su bili u ljubavnoj vezi, a svemu je najvjerojatnije prethodila svađa koja je fatalno završila.

– Sumnja se da se u naletu bijesa namjerno zaletio vozilom u nju i usmrtio je na lokalnom makadamskom putu, nedaleko od očeve vikendice, gdje su posljednjih godinu dana zajedno i živjeli. Očevidaca nije bilo. Zoka je prvo otišao do jednog poznanika i zamolio ga da pozove policiju. Nije puno pričao, osim što je potvrdio da su se žestoko posvađali te da je u pitanju nesretan slučaj. Nije se mogao sjetiti svih detalja jer je bio u vidnom šoku, a, uz to, i pijan. Taj poznanik je nakon toga otišao sa Zoranom do mjesta gdje je Jelena ležala mrtva te nam kasnije ispričao da se tijelo nalazilo ispred passata i da je imala vidne prelome od udara vozila – ispričali su vidno potreseni mještani.

Prema njihovim riječima, prije ove jednogodišnje strastvene veze, oboje su bili u brakovima iz kojih imaju maloljetnu djecu. Kažu kako se ni jedno od njih dvoje do sada nije službeno rastalo od bivših partnera te da on iz prethodnog braka ima dvojicu sinova koji idu u srednju školu, a ona sina i kćerku koji idu u drugi, odnosno prvi razred osnovne škole.

Zoran Gromović

– Bili su zaljubljeni par i ne zna se šta je među njima ‘puklo’. Ona je pjevačica, a on muzičar i tako su se, navodno, i upoznali. Jelena je rodom iz Novog Sada, odakle se prije više godina doselila u BiH i udala za jednog muškarca iz Kaknja s kojim je dobila dvoje djece. Nakon što su se počeli viđati, Zoka je napustio suprugu Nadu i sinove, te se iz Travnika doselio s Jelenom u Gornje Putićevo, gdje ima vikendicu. Djelovali su sretno i stalno su se šalili. Nikada nismo čuli da su se posvađali, niti vidjeli da je Zoka nasilan prema njoj. Nikome nije jasno zašto je to uradio. S obzirom da je vikend i da se sve dogodilo rano ujutro, tek pretpostavljamo da su prethodnu večer negdje nastupali i da su se tu napili pa porječkali. Šta se kasnije zbivalo na putu samo još on zna, ako se i sjeća zbog alkohola, kako sam kaže – navode u nevjerici Gromovićevi poznanici.

Dodaju kako je on u Travniku proveo cijeli život. Njegovi roditelji Pero i Stana su na početku rata napustili Travnik s mlađim sinom Goranom, te otišli za Srbiju, dok je Zoran ostao zbog ljubavi te se ubrzo oženio sada već bivšom suprugom Nadom.

Inače, ljubavnici iz ove priče su postali javno poznati tek lani, i to otkako se on pojavio kao takmičar u poznatom muzičkom realityju “ružičaste televizije”, a ona kao folk pjevačica istupom u sarajevskom Express magazinu, kada je branila vlasnike jedne čapljinske diskoteke, koje je, zbog navodne neugodnosti, prethodno prozvala njena kolegica Maya Maya iz Podgorice.

Izvor: Vecernji.ba