Frontmen kultnog benda `Plavi orkestar` Saša Lošić – Loša je povratnik u Bosansku dolinu piramida. U posjeti ovom arheološko-turističkom kompleksu boravio je četiri puta, a svaki put sa sobom vodi i svoje prijatelje s kojima rado dijeli iskustva i impresije s lokacija na kojima radi Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Loša je u Visoko ponovo došao 4. marta 2019. te je u društvu supruge i prijatelja posjetio Prahistorijski labirint Ravne i Park Ravne 2. Domaćin im je bio dr. Semir Osmanagić, koji ih je upoznao s instalacijama i novitetima u Parku, kao i planovima za predstojeću sezonu.

POVEZANO
Semir Osmanagić - piramida VisokoAUSTRIJSKI "DER STANDARD" O PIRAMIDAMA U VISOKOM: Egzotični mamac za građane...

Loša je prepoznao jedinstvenog ovog Parka kao i nastojanja Fondacije da ovo mjesto održi najpozitivnijim lokalitetom u svijetu. Svaki put se, istakao je tokom posjete, nanovo iznenadi vizijom, brojem posjetilaca, ljepotom Parka i energijom koja vlada ovdje.

– Facinantno mi je sve ovo što radite, ne samo zato što volim ovakve projekte i zbog ljubavi i energije koja se osjeti ovdje kod vas, na svakom koraku, već i zato što su ovo brendovi koji su prepoznati u svijetu i važni su za našu zemlju – izjavio je po izlasku iz Tunela.

- Vidimo se opet, naredni mjesec - najavio je.

POVEZANO
Piramida Neum OsmanagićPRAVA ISTINA O PIRAMIDI KOD NEUMA: Priča koja je UZBUDILA javnost ima i drugu stranu....