Svjedočenjem vještaka sudske medicine, dr. Zdenka Cirhlarža, pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku je nastavljeno suđenje pjevaču Zoranu Gromoviću, optuženom za ubistvo pjevačice Jelene Tursun, s kojom je bio u vezi. Vještak Cirhlaž nabrojao je sve povrede koje je zadobila Tursun nakon što ju je vozilom Passat tog 28.11. prošle godine u ranim jutarnjim satima u travničkom naselju Gornje Putićevo pregazio Gromović. Ubistvo se dogodilo nakon svađe ljubavnika u jednom ugostiteljskom objektu.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Policija RS BiH noćZLOČIN IZ STRASTI KOD TRAVNIKA: Na zabačenom makadamskom putu pregazio ljubavnicu

POVEZANO
Zoran GromovićPJEVAČ IZ “PINKOVIH ZVEZDA” UBIO LJUBAVNICU, TAKOĐER PJEVAČICU: Ovo su detalji zločina kod Travnika!

Prema riječima dr. Cirhlarža, Jelena Tursun imala je, između ostalog, višestruke prijelome grudnog koša te prelome ključne kosti, obje karlične, crijevne i preponske kosti, što ukazuje na djelovanje teške statične sile.

– Povrede su nastale tokom jednog gaženja vozila koje se kretalo naprijed. Smrt je nastupila momentalno usljed traumatskog šoka. Ni pravovremena medicinska intervencija ne bi spriječila smrtni ishod – naveo je dr. Cirhlarž, istaknuvši da je do zaključaka došao na osnovu izvještaja s obdukcije i odlične fotodokumentacije koju su izradili krim-tehničari MUP-a SBK.

Jelena Tursun

Kantonalni tužilac Meho Bradić nije imao pitanja za vještaka, dok se branilac optuženoga po službenoj dužnosti Bekir Ferizović fokusirao na lijevi žmigavac, jer je Tursun udarena lijevom stranom vozila, ali na licu mjesta nije bilo tragova od loma lijevog žmigavca.

Isto je zanimalo i sutkinju Stanu Imamović, člana Sudskog vijeća. Dr. Cirhlarž je kazao da ima tragova i na lijevoj strani vozila. Nakon što je tužilac Meho Bradić uložio materijalne dokaze, završen je dokazni postupak optužbe.

Odbrana je predložila da se na narednom ročištu sasluša sudski vještak Stipo Martinović.

Jelena Tursun

Zoran Gromović

Svjedočio je i M.B. iz Viteza, čije je vozilo prošle godine oštetio na parkingu optuženi Gromović. Svjedok je prilično konfuzno ispričao da je njegovo vozilo malo oštetio Zoran Gromović, kojeg je poznavao odranije, ali tokom iskaza nije znao objasniti ni boju vozila, niti je na pitanje branioca Ferizovića odgovorio na pitanje o eventualnim zaostalim dijelovima vozila. Kako je bilo riječ o manjoj materijalnoj šteti, nije zvao policiju, niti je od Gromovića tražio nadoknadu štete.

Jelena Tursun

(Doznajemo.com/Avaz.ba)