Posmrtni otaci velikana domaćeg glumišta Velimira Bate Živojinovića trebaju bibi ekshumirani u šestom mjesecu ove godine i prenijeti u glumčevu rodnu Koraćicu, gdje je sahranjena njegova supruga Lula.

Naime, kako se saznaje od prijatelja porodice Živojinović Radoša Milenkovića, ekshumaciji bi trebala prisustvovati Batina i Lulina djeca - sin Miljko i kćerka Jelena, koji se inače nalaze u inostranstvu.

 - Naravno da je Miljko obaviješten o tome, on i Jelena su sa tim saglasni. Uz Miljkovo znanje je pokrenuta ta procedura. Lulina želja bila je da počiva pored Bate, a svi znamo kolika je bila njihova ljubav. To je bila njena posljednja želja, a djeca žele da joj je i ispune, Bata će počivati pored Lule. U junu će biti obavljena ekshumacija. Sve će zakonski biti ispoštovano. Vladika šumadijski Jovan je dao blagoslov za Batinu ekshumaciju i premeštaj posmrtnih ostataka u Koraćicu. I Miljko i Jelena će prisustvovati ekshumaciji, naravno. Njih dvoje u junu dolaze u Srbiju kako bi se to obavilo uz njihovo prisustvo - otkrio je za Pink.rs Milenković.

Podsjetimo, Miljko je dobio dozvolu da uđe u Srbiju i prisustvovao je sahrani majke Lule u Koraćici, dok za prisustvo na očevoj sahrani nije dobio dozvolu zbog poznatog sudskog procesa. Nakon što se posljednji put oprostio od majke, morao je odmah da se vrati u Francusku.

Inače, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je potpisao saglasnost da se ekshumiraju posmrtni ostaci Bate Živojinovića i prenesu u Koraćicu.

Podsjetimo, Batina žena, Lula Živojinović preminula je 20.12.2019. godine i sahranjena je u Koraćici, u porti tamošnje crkve, dok je Bata preminuo 22.05.2016. godine u snu u bolnici u Beogradu, a sahranjen je četiri dana kasnije u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

POVEZANO
Bata Živojinović bolnicaUMRO BATA ŽIVOJINOVIĆ: Napori doktora bili uzaludni, u 22.45 prestalo da kuca srce poznatog glumca