Jelena Krsmanović Marjanović (33), pjevačica iz Borče, brutalno je ubijena prije više od godinu dana, navodno zbog ljubavnog trougla jer je, kako pišu mediji, iako u braku sa Zoranom Marjanovićem, dugo bila u vezi sa A.R., poznatim beogradskim biznismenom.

Zoran Marjanović je uhapšen u petak uveče u porodičnoj kući u Borči. Odmah poslije privođenja njegov otac Vladimir je iznio šokantnu tvrdnju da je Jelena imala ljubavnika i da ju je on ustvari ubio, a ne njegov sin i da do sada nisu govorili o njemu jer su se plašili za svoj život. Kako se nezvanično doznaje, istraga bi trebalo da ide u tom smjeru da je ljubavni trougao možda motiv zločina.

I u policiji, Zoran je ostao pri tvrdnji da je nevin. Navodno je vikao na policajce: "Nisam je ubio!"

- Izjava Zoranovog oca je iznenađujuća, jer do sada niko nije spominjao da je Jelena imala ljubavnika. Sve vreme porodica je tvrdila da su se lepo slagali. Zašto su do sada ćutali i krili da ona navodno nije bila verna? I zašto tek sada pričaju da su strahovali, naročito za Janu, i da je Zoran bio ucenjen životom svojih najbližih – izjavio je izvor, kojeg citiraju mediji u Srbiji.

- Ipak, istraga, pored najužih članova porodice Marjanović, koja traje mesecima, usmerena je i na biznismena. Proverava se da li je on bio u višemesečnoj ljubavnoj vezi sa Jelenom i da li je možda i on, direktno ili preko trećih osoba, pored Zorana, umešan u ubistvo pevačice. Takođe se ispituju saznanja da li je Jelena, navodno, tražila od biznismena da se razvede od žene sa kojom ima troje dece i da ga je navodno ucenjivala, kao i kada je Zoran Marjanović saznao da ga žena vara – dodao je taj izvor.

Navodno, biznismen je pao na jednom pitanju tokom poligrafskog ispitivanja.

Podsjetimo, mediji su šest mjeseci nakon ubistva Jelene Marjanović objavili snimak sa jedne proslave Marjanovića na kojem se vidi da je Jelena Marjanović imala modrice na rukama.

Samo dan nakon snimka Zoran Marjanović je dao izjavu za medije u kojoj je objasnio da je u pitanju foto-montaža:

- Sve je izmišljeno, to je foto-montaža! Nije istina da sam tukao Jelenu, na nju ni prašina nije pala, a kamoli moja ruka. Nikad je nisam udario! Pa na slavi je bilo 100 ljudi, kako je to moglo da ostane neprimećeno...

Snimak je zabilježen samo 4 mjeseca prije ubistva. Pjevala je Nada Topčagić, koja je tada tvrdila da Zoran nikada nije tukao Jelenu.