Na području Ponijera kod Kaknja (BiH) i danas je nastavljena potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem (1996.) iz Kaknja koji je nestao u četvrtak, 3. januara 2019. godine, navodi Federalna Uprava Civilne Zaštite (FUCZ).

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) na Ponijere je uputila timove sa opremom za spašavanje u zimskim uslovima i pse za pretragu terena sa vodičima.

El Emin Hadžić potraga 1

- Na terenu je oko 100 ljudi a, osim pripadnika FUCZ, u potrazi učestvuju i GSS u BiH i FBiH, stanice Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Ilidža, jedinica za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici PS Kakanj, CZ Općine Kakanj, članovi Lovačkog društva "Srndać" iz Kaknja te određeni broj volontera.

Na Ponijerima je mjestimično visina snijega preko 1 metra. Spasiocima je jako bitna svaka dodatna informacija o kretanju i vidjenju nestalog. Sve eventualne informacije možete javiti na broj +387(0)61 98-53 33

JP "Vodokom" iz Kaknja očistilo je put do Ponijera mašinama (bageri i grtalice za snijeg) i čiste planirane trase puta na kojima će, uz asistenciju policije, pripadnici FUCZ izvršiti pregled planiranog područja - još se navodi.

El Emin Hadžić potraga 1

Općina Kakanj je osigurala 100 obroka i toplih napitaka za učesnike potrage, a vjetar i snijeg, koji je od sinoć napadao oko 50 cm, uveliko otežavaju potragu.

Nestanak dvadesetdvogodišnjeg mladića El-Emina Hadžića prijavljen je Policijskoj stanici u Kaknju u petak.

POVEZANO
El-Emin Hadžić potraga 0SVE SE VIŠE STRAHUJE ŠTA JE S NJIM: Od jutros za nestalim El-Eminom Hadžićem (23) traga i FUCZ

(Doznajemo.com)