Četiri člana jedne familije utopila su se nakon što su skliznuli u vještačko jezero brane u Indiji u nedjelju. 20-godišnja mladenka V Nivedha, umrla je skupa s rođacima čija su imena Sneha (22), Kanniga (20) i Santosh (14).

Njen muž, 25-godišnji G Perumalsamy, preživio je i uspio da izvuče svoju 15-godišnju sestru Yuvarani Perumalsamy. Incident se dogodio u saveznoj državi Tamil Nadu, jednoj od 29 država Indije, koja leži na najjužnijem dijelu Indijskog potkontinenta.

POVEZANO
Selfie prije smrti 0NISU SLUTILI DA ĆE UBRZO UMRIJETI! 8 selfija napravljenih nekoliko trenutaka prije smrti

Tek vjenčani par posjetio je rođake u blizini brane Pambar, inače popularnog turističkog odredišta, i u jednom trenutku su odlučili da žele snimiti fotografiju držeći se za ruke u vodi koja im je bila do struka. Međutim, 14-godišnji Santosh se u jednom trenutku pokliznuo i za sobom povukao rođake i mladenku...

Nesreći je pridonijelo i to što se, prema navodima iz policije, nivo vode u međuvremenu povećao.

POVEZANO
Nitzia Mendoza Corral i Clarissa Morquecho Miranda 1TRAGEDIJA: Avion odsjekao glave dvjema mladim djevojkama dok su pokušavale snimiti `selfie`

Indija inače ima najveći broj tzv. «selfije smrti» u svijetu, i na globalnom nivou skoro pola od 259 smrti koje su se desile između 2011. i 2017. dok su ljudi pokušavali snimiti fotografije desile su se upravo u toj zemlji.

Vlasti su zato odlučile početi uvoditi zabrane snimanja «selfija» u zonama koje smatraju rizičnim.

POVEZANO
Selfie beba IndijaMajka pravila selfie na pokretnim stepenicama, KĆERKA JOJ ISPALA IZ RUKU i poginula