Priča koja je dirnula cijeli svijet!

Foto: O diário da Raisinha Blog

Muškarac po imenu Rafael del Col oženio je ljubav svog života, Tatiane (Tati), 2009. godine.

Uskoro, par je s velikom srećom dočekao svoje prvo dijete, kćerkicu Raisu. S uzbuđenjem su čekali svoje drugo dijete, 2013. godine, kada ih je pogodila tragedija.

U saobraćajnoj nesreći život su izgubili Tati i nerođeno dijete. Praktično preko noći, Rafael je sada bio udovac slomljenog srca, pokušavajući da uz duboku bol i tugu, vodi brigu o 2-godišnjoj Raisi.

Još uvijek se oporavljajući od onoga šta ga je pogodilo, Rafael se okrenuo Internetu, tražeći informacije o podršci za ljude koji su u situaciji u kojoj je i on.

Rafael del Col 0

Foto: Tati i Rafael sa Raisom, samo nekoliko sedmica prije tragične (O diário da Raisinha Blog)

Iako je očekivao da će takvih grupa ili sadržaja podrške biti mnogo, on nije pronašao bukvalno ništa.

Došao je na ideju da sam pokrene blog u kojem bi zabilježio proces svog tugovanja i Raisinog odrastanja, kako bi pokušao ohrabriti i inspirisati očeve koji su se našli u sličnoj situaciji.

Na svom blogu, Rafael je objasnio: «Tajna svega je vjera u Boga».

Također je odlučio da otkrije prelijepu posvetu svojoj preminuloj supruzi, na godišnjicu tragedije, u kojoj su ona i nerođeno dijete izgubili svoje živote.

POVEZANO
KTripsonUdovica je ZATRUDNJELA poslije smrti svog muža: Kada je otkrila ko je otac, svi su ostali u ŠOKU!

Bio je inspiriran Benom Nuneryjem, još jednim ocem koji je ostao bez supruge (preminula je od raka pluća), a koji je obnovio svoje fotografije sa vjenčanja, ali ovoga puta sa njihovom trogodišnjom kćerkicom Olivijom.

Rafael je potražio svoje fotografije s Tati, i ovoga puta ih spojio sa svojim novim fotografijama sa Raisom, u jednakim pozama. On se šokirao i kada je vidio koliko mama i kćerka nalikuju jedna na drugu, i koliko je Raisa «pokupila» stil svoje majke...

Fotografije su dirnule mnoge, a Rafael se nada kako ljudi neće gledati na ovaj projekt sa tugom.

«Iako ćemo nas dvoje uvijek osjećati bol zbog gubitka Tati i djeteta koje je nosila, Bog brine o nama i vodi nas na specijalan način, pokazujući nam šta da radimo».

Rafael del Col 0

Rafael del Col 0

Rafael del Col 0

Rafael del Col 0

Rafael del Col 0