Dvije osobe iz Zenice su smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći koja se u 10:30 sati desila na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj u mjestu Gnojnica, na dionici Lukavac-Gračanica.

Poginuli su majka i sin i Zenice.

Kako je potvrdio predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) Izudin Šarić, u nesreći su učestvovali putničko i teretno motorno vozilo.

Kako je nadalje potvrđeno iz MUP-a TK, dvadesetogodišnji vozač putničkog motornog vozila smrtno je stradao, kao i njegova pedesetsedmogodišnja saputnica. Nezvanično se doznaje da se radi o majci i sinu.

U stravičnom sudaru smrtno je stradalo dvoje Zeničana – na mjestu suvozača majka V.Š. (57) i njen sin koji je vozio automobil Alfa Romeo D.Š. (20).

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, od 16 sati normalizovano je saobraćanje na dionici magistralnog puta M-4 Lukavac-Gračanica, javili su iz BiHAMK-a. Zbog teške nesreće magistralni put je bio zatvoren, pri čemu je formirana kolona automobila duga čak 20 kilometara. Vozila su preusmjerena na alternativne pravce.

Do nesreće je došlo kada je Alfa Romeo bukvalno “podletio” pod kamion. Vozač kamiona V.K. prošao je bez povreda.