5 minuta prije 8 sati, u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na autoputu A1 na dionici Vlakovo-Tarčin u tunelu Igman kod Sarajeva smrtno su stradali roditelji i jedno dijete, dok je drugo dijete teže povrijeđeno.

U ovoj stravičnoj nesreći u automobilu Ford, koji se prevrnuo u tunelu nakon što je udario u zid na ulazu, nalazila se četveročlana porodica.

POVEZANO
Tunel nesreća Sarajevo 07/06/19cPOZNATO KO JE POGINUO U TRAGEDIJI U TUNELU KOD SARAJEVA: Tri člana jedne familije

U nesreći je život izgubio Almir Brkić, inače prosvjetni radnik - profesor matematike iz Srednje saobraćajne škole. U automobilu je bila i ženska osoba koja je također izgubila život, njegova supruga Lamija. Smrtno je stradala i djevojčica Fatima (6), a povrijeđen je sin Bilal, učenik trećeg razreda Osnovne škole "Zahid Baručija" u Vogošći.

POVEZANO
Almir Brada Brkić žena 2NAKON STRADANJA PORODICE BRKIĆ: Općina Vogošća u tuzi, proglašava DAN ŽALOSTI

Teške povrede zadobio je dječak Bilal, koji se nalazi se na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a i van je direktne životne opasnosti.

Inače, pojedini bh. mediji objavili su jučer informaciju da je Brkić imao krivotvorenu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, o čemu je Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo navodno dobilo informacije, jednako kao i da su još neki prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo krivotvorili fakultetske diplome.

Almir Brada Brkić žena