Na državnom putu prvog B reda Čačak - Beograd, vozilo marke "Mercedes", kojim je upravljao Vićentije Savić (67), sletjelo je sa puta. U ovoj saobraćajnoj nezgodi koje se desila u četvrtak oko 23 časa, povrijeđen je na mjestu suvizača i poznati režiser Emir Kusturica (62).

Incident se dogodio na području Ljiga, a Kusturica nije ozbiljnije povrijeđen i osjeća se dobro, doznaje Srna. Mediji su ranije javili da je Kusturica povrijeđen kao saputnik u vozilu "mercedes" koje je sletjelo s puta. Vozilom je upravljao Vićentije Savić.

Iako se prvobitno pojavila informacija da su nakon ukazane prve pomoći, na licu mjesta, putnici upućeni su na dalju dijagnostiku u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu, oni tamo nisu bili.

Sam Kusturica se oglasio nakon nesreće i potvrdio da je ugruvan.

– Moj vozač je povrijeđen i hospitalizovan, ja sam ugruvan i osjećam se tako da sam već nastavio da radim – naveo je Kusturica.

Još uvijek nisu poznati razlozi zbog kojih je vozač izgubio kontrolu nad automobilom, ali navodno je, barem prema Kusti, u pitanju loša saobraćajna signalizacija.

Ne zna, kazao je, kako se osjećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski "poduhvat" na Ibarskoj magistrali.

– To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu ‘lakat’ krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini – ogorčen je Kusturica, piše portal Iskra.

Nekadašnji Sarajlija je najavio: “Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i spriječiti moguće nove nesreće“, dodao je.

Kusturica Mercedes nezgoda