Pjevači grupe "Bijelo dugme" Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa imali su incident u Budvi (Crna Gora), poslije novogodišnjeg koncerta jedne od najpopularnijih jugoslovenskih grupa. Njih dvojica su se najprije verbalno sukobila, što je dovelo do guranja a zatim i do razmjene udaraca.

Navodno je Vojičić bio ljut jer je Islamović otpjevao dio pjesme namijenjene njemu.

Pojavio se i snimak cijelog incidenta, kojeg možete pogledati...

Svjedoci incidenta tvrde da je Vojičić lošije prošao u obračunu, dok Goran Bregović nije želio da se miješa u sukob.

Zanimljivo je kako je Alen Islamović prije nekoliko dana demantovao navode o tučnjavi i samo kratko izjavio: "Nema od toga ništa. Sve je to šuplja!"

Nakon njega, i Tifa je objasnio šta se navodno zasta dešavalo u Budvi. I on je u telefonskom razgovoru iz Beograda za Faktor negirao sukob s Alenom Islamovićem.

Tifa i Alen Islamović Budva NG 2018

Tvrdio je da je sve krenulo od cvrnogorskih medija koji su svu situaciju preuveličali.

- Nije bilo nikakve tuče ni sukoba. Sve je krenulo nakon pisanja medija u Crnoj Gori, a onda su tu vijest preuzimali i dodavali mediji iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, onako kako im je odgovaralo. S Alenom sam u dobrim odnosima, između nas nema rivaliteta. Ponovo trebamo zajedno biti na bini u Amsterdamu 24. marta.

Više od 20.000 ljudi dočekalo Novu godinu u Budvi, poznatom turističkom mjestu na Crnogorskom primorju.

POVEZANO
Brega Sarajevo Skenderija 27/12/2017aMNOGI GA NISU PREPOZNALI: Evo šta je Brega danas radio u Sarajevu na `Skenderiji` (FOTO)