Za razliku od uspješnih država gdje su učitelji visoko cijenjeni u društvu, poznato je da u našoj regiji oni često nemaju respekt kakav bi trebalo, a i u ekonomskom smislu od naknada za svoj rad ne tako rijeko jedva "sastavljaju kraj s krajem".

Za gospodina Safeta Gagulu mnogi su možda već i čuli zbog njegovog zaista teškog ratnog iskustva i zatvaranja, ali sada je u medije dospio iz skroz drugog razloga.

Safet Gagula stan 0

Njegova bivša učenica Kanita Talić putem društvenih mreža pokrenula je akciju da se poboljšaju prilike u kojima ovaj čovjek živi.

Napisala je sljedeće:

- Dragi Fb prijatelji, ovom prilikom Vam pišem kako bismo zajedno iskazali humanost za profesora, koji je i moj profa iz osnovne škole i osjećam potrebu pomoći mu. Naime, radi se o profesoru Safetu Gagula čije ime i prezime sigurna sam da znate, pa čak i oni kojima nije predavao. Safet Gagula je za vrijeme rata bio u 4 logora od 1992. do 1994., sada je jako teška situacija u kojoj živi. Safet ima penziju, ali je prostor u kojem živi generalno je veoma loš i on teško može da to dovede na nivo dostojan življenja sa svojim primanjima.

Stanovnici naselja Šip-Bare su se udružili i ideja je da se profesoru uradi estrih u sobi, te novi brodski pod i da se okreči soba. Ispod poda je kanalizaciona cijev iz naselja i pod je sav struhnuo. Također, ide zima i hladno je vrijeme već sada, a profesor nema ni drva. Dakle svaki oblik pomoći za ovoga čovjeka je dobrodošao, i svaka novčana donacija će se koristiti za realizaciju gore navedenih radova. U prilog naprijed napisanog teksta postavljam Vam i nekoliko fotografija s lica mjesta koje su snimili momci koji su mu išli u posjetu i da vide situaciju kakva je na terenu.

Ukoliko se odlučite pomoći možete mi pisati komentar ili poruku. Hajdemo pokušati pomoći čovjeku koji nas je učio i zahvaliti mu!

Safet Gagula stan 0

Safet Gagula stan 0

Safet Gagula stan 0

Safet Gagula stan 0

(Doznajemo.com)