Vodeća kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan je počela prodaju nekretnina u okviru projekta izgradnje luksuznih kuća i stanova za odmor u Bosni i Hercegovini, preciznije Općini Vareš.

Projekt je vrijedan 500.000.000 saudijskih reala, što je preračunato nešto više od 111 miliona eura. Nazvan Sidra, što znači "život među šumama", projekat od 500.000 m2 bit će ako se ostvare planovi okružen s 20.000 autohtonih stabala i najveći je pojedinačni projekt nekretnina u Bosni. Ovo je jedan od najambicioznijih projekata ove vrste u BiH s obzirom na to da je praktično u pitanju grad u gradu.

Al Arkan Vareš projekt 1

- Nudit će zatvorenu zajednicu vila visokih specifikacija dizajniranih za moderan život, u području klasificiranom kao jedno od najzdravijih i najčišćih na Balkanu, javlja Radio Ilijaš.

- Projekt će uključivati moderne vile inspirirane lokalnom arhitekturom i odlikovat će modernim interijerima koji se skladno stapaju sa spektakularnim pogledom. Sadržaji na lokaciji uključuju sustav zatvorenih vila, kafić, supermarket, teretanu, spa centar, dječije igralište i butik hotel sa pet zvjezdica - najvljuju iz spomenute kompanije, iz koje tvrde kako projekt nudi priliku kupcima da posjeduju još jedan dom i to u utočištu mira i tišine, u srcu Starog kontinenta, na lokaciji koja postaje jedna od najpoželjnijih destinacija za ulaganja i odmore.

Al Arkan Vareš projekt 1

Prema planu, potencijalni kupci bit će pozvani da odaberu omiljeno mjesto i odaberu svoj model vile iz niza opcija.

Radovi na lokaciji trebaju početi ovog ljeta, a završetak je planiran u roku od 36 mjeseci.

Al Arkan Vareš projekt 1

Gospodin Yousef Bin Abdullah Al Shalash, predsjedavajući Dar Al Arkana izjavio je ranije kako su ponosni što saudijski brendovi mogu rasti i u inozemstvu i efikasno se takmičiti te širiti ime Saudijske Arabije.

- Nakon pokretanja našeg projekta u Dubaiju, sada se širimo u BiH, to je zlatna prilika za kupovinu vrhunske nekretnine u vrlo poželjnoj euro destinaciji. Vjerujemo da će ovo privući bosanskohercegovačke, saudijske i međunarodne investitore. Drago nam je što sarađujemo s lokalnim bh. arhitektama, savjetnicima i izvođačima na ovom projektu. Također pozdravljam brzu vladinu dodjelu dozvola za početak projekta čime je iskazana i želja BiH da privuče strane investitore - izjavio je on.

Al Arkan Vareš projekt 1

Gospodin Emir Ferović, direktor operacija kompanije Real Engineering & Consulting koja rukovodi dizajnom i realizacijom projekta izjavio je kako je BiH kulturalna destinacija koja kombinira bogatu prošlost, mediteransku klimu i zadivljujuće prirodno okruženje s izvrsnim vezama s ostatkom kontinenta.

Dodao je da će "Sidra biti prekrasno utočište za one koji se žele opustiti u privatnoj zajednici zatvorenih vrata okruženi luksuznim objektima i uslugama".

(Doznajemo.com/vecernji.ba)